Curi vreme Špancima za dovršetak Žeželjevog mosta

BM

Izvođač radova na Žeželjevom mostu trebalo bi uskoro da nastavi taj veliki i važan posao jer mu je, posle izvršene ugovorene uplate, počelo da “curi vreme”, predviđeno za završetak tog projekta, rekao je juče Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije.

Pošto su prošle sedmice Pokrajina i Grad Novi Sad uplatili iznose predviđene aneksom ugovora za dodatne radove na mostu, očekuje se da izvođač radova što pre nastavi izgradnju tog objekta, rekao je Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije novinarima posle jučerašnje promotivne vožnje prvog Štadlerovog elektromotornog voza od Beograda do Novog Sada.

“Izvođač radova na Žeželjevom mostu trebalo bi uskoro da nastavi taj veliki i važan posao jer mu je, posle izvršene ugovorene uplate, počelo da “curi vreme”, predviđeno za završetak tog projekta,” rrekao je Stojčić u Novom Sadu, prenosi Tanjug.

Izvođač radova, špansko-italijanski konzorcijum Azvi, ima određen vremenski rok koji je tražio, i nakon što su ugovorena sredstva uplaćena, “mi smo im rekli da treba da počnu da rade, i vreme vam curi”, rekao je Stojčić novinarima posle promotivne vožnje prvog Štadlerovog elektromotornog voza od Beograda do Novog Sada.

Stojčić je naglasio da Železnice Srbije, formalni investitor tog projekta u ime države Srbije, kao i celokupna javnost u našoj zemlji, očekuju da dati rok od 17 meseci za završetak Žeželjevog mosta bude ispoštovan i da konačno bude završen taj infrastrukturni objekat od izuzetnog značaja.

Špansko-italijanskom konzorcijumu Azvi je prošle sedmice za dodatne radove na mostu uplaćen ukupan iznos od 351 milion dinara, od čega je oko 234 miliona dinara bila obaveza Pokrajine a 117 miliona dinara uplatio je Grad Novi Sad.

Radovi na izgradnji Žeželjevog mosta prekinuti su u februaru prošle godine, a još u novembru 2013. godine trebalo je da bude završen “lot 2”, za koji je pre oko mesec dana potpisan aneks ugovora o dodatnim radovima.

Ukupni iznos za izgradnju tog objekta, koji zajednički finansiraju EU, AP Vojvodina i Grad Novi Sad, povećan je u proteklih godinu i po dana sa 45 miliona na 48 miliona evra.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...