Počinje modernizacija pruge Ruma-Golubinci

BM

RŽD Internešnal, kompanija Ruskih državnih železnica danas počinje radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, saopšteno je iz Železnica Srbije. Po okončanju radova vozovi će ovom prugom umesto 30 km saobraćati brzinama od 120 km na sat. (foto: RTV, Aleksandar Korom)

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, koji će se finansirati ruskim kreditom, počinju danas u Golubincima. Vrednost radova je oko 48,7 miliona dolara i njihov početak označiće generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić i direktor kompanije Ruskih državnih železnica "RŽD Internešnal" Sergej Pavlov.

Rok za završetak radova na deonici Ruma - Golubinci je 205 radnih dana, kažu u Železnicama Srbije.

Pruga Golubinci - Ruma se nalazi između Beograda i Šida, a radovi će početi na putnom prelazu na tzv. bloku 2 u Golubincima, oko 300 metara od železničke stanice Golubinci u pravcu Rume.

Radove izvodi RŽD Internešnal, koja je zadužene za realizaciju ruskog kredita u našoj zemlji, prema projektnoj dokumentaciji koju je uradio Saobraćajni institut CIP.

Radovi se finansiraju ruskim državnim kreditom za modernizaciju srpskih železnica ukupne vrednosti 800 miliona dolara.

Na toj deonici radovima će biti obuhvaćena rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture po desnom koloseku između stanica Golubinci i Ruma, uključujući i stanicu Putinci.

Ukupno će biti rekonstruisano oko 18 kilometara (km) koloseka na otvorenoj pruzi i četiri koloseka u stanici Putinci, gde će biti ugrađene i četiri nove skretnice.

Rekonstruisano će biti i šest putnih prelaza preko oba koloseka, a revitalizovaće se i kontaktna mreža, signalno-sigurnosna i telegrafsko-telefonska oprema.

Saobraćaj se na deonici između Golubinaca i Rume trenutno odvija brzinom od 30 km na sat. Nakon ovih radova vozovi će saobraćati brzinama od 120 km na sat, to jest istom brzinom kojom se saobraćaj odvija po levom koloseku. Time će, osim skraćenja vremena vožnje vozova, biti povećana propusna moć pruge.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...