Saobraćaj

Srpske pruge interesantne francuskim privrednicima

Francuzi došli da se upoznaju sa aktuelnim projektima srpskih železnica i da vide na koji način mogu da se uključe u projekte izgradnje, nabavke materijala, modernizacije i rekonstrukcije železničke infrastructure… posebno ih zanima Prokop i izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte, koju Srbija planira da gradi u saradnji sa Kinom. (Foto Tanjug)

Nema odlaganja za sveobuhvatnu i efikasnu modernizaciju i reforme srpskih železnica

Restrukturiranje Železnica Srbije je proces koji će se odvijati narednih nekoliko godina. Od 1. jula počeće sa radom četiri samostalne kompanije: Društvo za prevoz putnika, Društvo za prevoz robe, Društvo za upravljanje infrastrukturom i Železnice Srbije ad. Tri nova društva bez tereta iz prošlosti.

Počinje modernizacija pruge Ruma-Golubinci

RŽD Internešnal, kompanija Ruskih državnih železnica danas počinje radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, saopšteno je iz Železnica Srbije. Po okončanju radova vozovi će ovom prugom umesto 30 km saobraćati brzinama od 120 km na sat. (foto: RTV, Aleksandar Korom)

Radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta kreću krajem godine

Radovi na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta treba da počnu u poslednjem tromesečju ove godine a u aprilu, pošto budu završеnе studijе izvodljivosti za izgradnju prugе Bеograd-Budimpеšta, ovaj projеkat biti prеdstavljen u Parlamеntu Vojvodinе.

Restrukturiranje železnica: kako do kvalitetnog i održivog železničkog transporta?

Razdvajanje železnica na tri - četiri kompanije nije dovoljno, mora i menadžment tih preduzeća da shvati da nastupa na tržištu, poručili su akteri međunarodne konferencije “Šta Zapadnom Balkanu donosi zajednička saobraćajna politika u sektoru železnice?” koju je organizovala redakcija Balkanmagazina.

Uskoro novi direktor Železnica Srbije, restrukturiranje do kraja godine

Do kraja godine Železnicama Srbije će i formalno biti razdvojeni infrastruktura i prevoz u odvojene firme, a sledeće na redu je razdvajanje teretnog transporta od prevoza putnika u procesu restrukturiranja ovog akcionarskog društva, rečeno je na međunarodnoj konferenciji “Šta Zapadnom Balkanu donosi zajednička saobraćajna politika u sektoru železnice?” koju je organizovala redakcija Balkanmagazina.

Prva Prethodna
15/15
Poslednja Sledeća