Saobraćaj

Voz sabrat moskovskog metroa

U prestonici Rusije aktiviran kružni voz, kopča uz poslovično efikasan metro i retko brz prigradski saobraćaj, kojim se sa daleke periferije lako stiže u centar grada, na posao
(foto, Nova stanica na Moskovskom centralnom prstenu koji su 10. septembra otvorili predsednik Rusije Vladimir Putin i gradonačelnik Sergej Sobjanjin)

Za bezbednu vožnju vozi odmoran

NIS-a i Agencija za bezbednost saobraćaja nastavljaju višegodišnju saradnju i kampanjom Vozi odmoran nastavljaju kampanju za bezbednu vožnju u letnjim uslovima realizuje se u okviru krovne kampanje NIS-a i Agencije za bezbednost saobraćaja pod nazivom Brinemo o vama.

Poruka vozačima: Vozi odmoran

Agencija za bezebednost saobraćaja u saradnju sa kompanijom EKO Serbia danas i zvanično počinje letnja kampanju prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom Vozi odmoran.

NIS brine o motociklistima

Zajednička kampanja NIS-a i Agencije za bezbednost saobraćaja za veću bezbednost motociklista

Kampanja za bezbednosti poljoprivrednika u saobraćaju

NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenuli su zajednička kampanja za veću bezbednost poljoprivrednika u saobraćaju. (foto: www.soinfo.org)

Prokop – karta Srbije za Evropu

Čak 40 godina posle starta, završena je gradnja prve faze železničke stanice Prokop koja kompletno treba da bude završena 2018. - godinu pre planiranog roka. To što je gradnja trajala toliko dugo krivi su političari, poručila je potpredsednca Vlade Srbije Zorana Mihajlović dok je premijer Srbije Aleksandar Vučić za Prokop rekao da je to “karta Srbije za Evropu. Ovo je prva stanica, a kašnjenja neće biti.” (foto: Tanjug)

Od 2018. vozom od Beograda do Budimpešte za manje od tri sata

Modernizacija dvokolosečna pruga između Beograda i Budimpešte, kojom će vozovi moći da idu i brzinama do 200 kilometara na čas, biće završena 2018. godine. Srpska deonica pruge, Beograd-Novi Sad-Subotica započeta je pre 131 godine, u vreme kralja Milana Obrenovića a juče je, na promociji projekta modernizacije i izgradnje pomenute pruge premijer Aleksandar Vučić obećao da će Srbija moći da se ponosi svojom železničkom i saobraćajnom infrastrukturom.

Za dve godine imaćemo dobre pruge

Zadatak Infratsrukture je da podigne brzine, skrati vreme putovanja i da obezbedi pristup železničkoj infrastrukturi svim prevoznicima koji će se pojaviti na teritoriji Srbije. Objavljivanjem Izjave o mreži steći će se uslovi da i drugi prevoznici, osim Srbija voza i Srbija karga, postanu naši korisnici i plaćaju za usluge pristupa i korišćenja mreže. Očekuje se da će tokom 2016. godine biti ad hock zakupa pojedinih trasa, a da će već 2017. godine različiti operateri na godišnjem nivou zakupljivati određene linije, kaže Goran Maksić, predsednik Odbora direktora i vršilac dužnosti generalnog direktora Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom Infrastruktura Železnice Srbije.

Posle četiri decenije počinje obnova barske pruge

U martu 2015. godine počeće a do aprila 2017. godine treba da bude završena obnova dela pruge od Beograda do Bara - deonica od Resnika do Valjeva. Ugovor o tom poslu danas su potpisali generalni direktor preduzeća Infrastruktura Železnice Srbije Goran Maksić i generalni direktor kompanije ruskih železnica RŽD International Sergej Pavlov. (foto: Tanjug)

Srbija nastavlja da modernizuje svoje železnice sa ruskim partnerima

Infrastruktura železnica Srbije potpisala je novi ugovor o ruskom državnom kreditu za modernizaciju srpskih železnica sa RŽD International. Srbija će ove godine modernizovati 130 kilometara pruga a u naredne tri godine biće modernizovano ukupno 500 kilometara pruga. (foto/Tanjug)