Folksvagen ne očekuje skoriju veću prodaju elektromobila

BM

U Folksvagenu priznaju da u ovom momentu nema većeg interesovanja za e-golf i da će tek početkom naredne decenije proizvodnja i prodaja elektičnih automobila porasti.

Nemački multinacionalni proizvođač automobila Folksvagen veruje da prodaja elektromobila u većem broju nije moguća pre ulaska u novu deceniju, prenosi portal CG Auto.

Dok se sa jedne strane automobili kao što su Teslin model 3, novi nisan lif, ševrolet bolt (opel ampera) i reno zoe bore za dominaciju, u Folksvagenu priznaju da većeg interesovanja za e-golf u ovom momentu jednostavno nema.

Dr Frenk Velš, direktor odeljenja za istraživanje i razvoj u ovoj kompaniji, rekao je za australijske medije da je prodaja 500.000 jedinica električnog golfa u ovoj fazi nemoguća, i da će ovo možda biti postignuto za nekoliko godina.

“Ako pitate za konkretne brojke, pretpostavljam da će 500.000 biti dostižno negde 2021-2022. godine,” rekao je Velš.

Stvari su za njega jednostavne - Folksvagen ne može tek tako da proizvede pola miliona automobila za godinu dana, njih treba i prodati bez gubitaka.

Kada se sve sabere i oduzme, morate na kraju nešto i zaraditi, smatra dr Velš.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...