Otvoren prvi elektrifikovani put na svetu

M.L.

U Švedskoj automobili na električni pogon mogu koristiti deonicu puta u blizini Stokholma od dva kilometara za punjenje baterija, što pomaže rešavanju čini se najvećeg problema razvoja autobobila „na struju“

U kolovoz klasičnog javnog puta u blizini Stokholma nedavno je ugrađena električna mreža u sredini obe kolovozne trake u dužini od dva kilometara, koja omogućava da automobili na električni pogon dok prolaze tu deonicu pune svoje baterije. Vladina agencija Švedske za saobraćaj radi na projektovanju mreže ovakvih ekoloških puteva, kako bi rešili najdelikatniji problem razvoja automobila na električni pogon – punjenja baterija.

Električna energija se unosi u baterije auta iz električne mreže ugrađene u deonicu puta. Putnički ili teretni auto se pripaja na električne provodnike preko pokretne trole na spoljnoj strani poda auta.

Put je podeljen na deonice od po 50 metara, koje su u funkciji samo kad njima prolazi auto i preuzima energiju. Kad vozilo pređe preko deonice, ili se na njoj zaustavi, prestaje punjenje. Sistem je osposobljen da obračunava potrošnju struje za punjenje elektromobila i da vlasniku vozila ispostavlja račune.

Prema firmi eRoadArland bilo bi dovoljno da se elektrfikuje oko 20 hiljada kilometara auto-puteva, čime bi se "pokrila" celokupna mreža puteva u ovoj zemlji. Naime, između dva auto-puta nigde nema više od 45 kilometara, što je razdaljina koju svi automobili na električni pogon mogu, bez problema, preći i bez punjenja baterija. Procene su da bi bilo dovoljno elektrfikovati svega pet hiljada kilometara puteva.

U Švedskoj ima oko pola miliona kilometara javnih puteva, od čega oko 20 hiljada kilometara auto-puteva. Prema nacionalnom planu,do 2030. godine treba da se postigne nezavisnost od fosilnih goriva, snižavajem klasičnog prevoza za 70 odsto.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...