Pretovar nafte u Sremskim Karlovcima

BM

Lučko pristanište u Sremskim Karlovcima dobilo i posebnu namenu za pretovar nafte i naftnih derivata.

Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja na međunarodnom putničkom pristaništu u Sremskim Karlovcima, a uredba se primenjuje od 21. januara.

Nakon što je nedavno Vlada Srbije uredbom utvrdila lučko područje na međunarodnom pristaništu u Sremskim Karlovcima, novim aktom odlučeno je da lučko pristanište u tom gradu ima posebnu namenu za pretovar nafte i naftnih derivata.

U novousvojenoj Uredbi utvrđeno je lučko područje na pristaništu za posebne namene za pretovar nafte i naftnih derivata u Sremskim Karlovcima u skladu sa Starategijom razvoja vodnog saobraćaja Srbije od 2015. do 2025. godine.

Lučko područje za tu namenu imaće ukupnu površinu od 40 ari i 57 kvadratnih metara. Na osnovu tog dokumenta lučko područje biće zabeleženo u Katastru nepokretnosti, a Agencija za upravljanje lukama dostaviće potrebnu dokumentaciju nadležnom prebivalištu koji će sprovesti zabeležbu.

„Strategijom razvoja vodnog saobraćaja u Srbiji predviđeno je da, osim postojeća tri pristaništa u Beogradu, Novom Sadu i Donjem Milanovcu, bude proglašeno još 16 novih putničkih pristaništa, deset na Dunavu, četiri na Tisi i dva na Savi, kao i da se do kraja godine raspišu javni pozivi za operatere“, izjavio je vršilac dužnosti direktora Agencije za upravljanje lukama, Vuk Perović.

Očekuje se da lučka infrastruktura doprinese novim investicijama i ukupnom privrednom razvoju Sremskih Karlovaca, s obzirom na to da je razvoj luke od izuzetnog značaja za ukupan privredni podsticaj.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...