Društvo spektakla na Mećavniku podelilo nagrade

Pozorišni Kustendorf - festival koji se odvijao pod nazivom „Društvo spektakla“ završen je dodelom nagrada „Zlatni list“ u četiri kategorije: najbolja predstava, najbolja režija, najbolja glumica i najbolji glumac.

Četvrti Pozorišni Kustendorf reditelja Emira Kusturice završen je dodelom nagrada „Zlatni list“ u četiri kategorije: najbolja predstava, najbolja režija, najbolja glumica i najbolji glumac.

Nagrada za „Najboljeg glumca“ dodeljena je Sergeju Čurakovu iz Državne pozorišne akademije iz Jaroslava, za ulogu Andreja Prozorova u predstavi „Čehov.nekst“.

Za „Najbolju glumicu“ proglašena je Sofija Mijatović za ulogu u predstavi „Kiseonik“, Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Za posvećenost u radu sa glumcima i preciznost rediteljskog izraza, nagrada „Zlatni list“ za „Najbolju režiju“ dodeljena je Milji Mazarak za predstavu „Kiseonik“, Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Nagrada „Zlatni list“ za „Najbolju predstavu“ dodeljena je Filmskoj akademiji iz Lođa za predstavu „Cena života“.

„Baveći se temom koja ih se tiče i dotiče, upečatljivom i ujednačenom zajedničkom igrom, glumci ove predstavce uspeli su da uzdrmaju gledaoce istovremeno izazivajući u nama osećanje neprijatnosti i empatije, navodeći nas na duboko preispitivanje sopstvenih stavova prema invaliditetu i „ceni života“, obrazložio je žiri koji su činili glumica Jovana Stoiljković, dramaturg Jelena Mijović i reditelj Veljko Mićunović.

Festival koji se na Mećavniku odvijao pod nazivom „Društvo spektakla“, zatvorio je osnivač i umetnički direktor, Emir Kusturica.

Kompanija NIS je četvrtu godinu zaredom generalni sponzor Pozorišnog Kustendorfa. „Podrška kulturnim manifestacijama veoma je važan segment društvene odgovornosti NIS-a. Mi smo prepoznali ideju Emira Kusturice da podrži mlade talentovane umetnike i pruži im priliku za afirmaciju, zato smo uz Pozorišni Kustendorf od njegovog osnivanja. NIS u svom društveno odgovornom angažovanju najveću pažnju posvećuje upravo razvoju mladih talenata i podrškom ovakvoj manifestaciji mi realizujemo ideju našeg slogana „Budućnost na delu“, izjavio je Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija NIS-a.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...