Spuštene zavese pozorišnog festivala na Mokroj Gori

BM

Predstavom pozorišta Atelje 212 „Deca radosti” u nedelju je završen prvi Jesenji pozorišni festival koji Emir Kusturica uz podršku NIS-a zaokružuje svoju ideju da svako godišnje doba ima jedan festival na Mećavniku.

Na Mećavniku na Mokroj Gori predstavom pozorišta Atelje 212 „Deca radosti” u nedelju, 20. novembra zatvoren je prvi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, koji je organizovan uz podršku kompanije NIS.

Tokom dva festivalska dana posetioci su uživali u kvalitetnim predstavama, dok su mladi glumci i režiseri imali priliku da na stručnim radionicama glume i režije čuju predavanja reditelja Milana Neškovića i našeg čuvenog glumca Zorana Cvijanovića.

Festival je otvorila predstava studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda i UK “Vuk Stefanović Karadžić „Ukalupljivanje – Tragedija loptanja u Srba” Strahinje Madžarevića, u režiji Maksima Miloševića. Drugog festivalskog dana publici se predstavio Fakultet umetnosti iz Kosovske Mitrovice sa predstavom “Pleu Strindberg” Fridriha Direnmata, u režiji Jovice Pavića.

NIS-pozoriste

Predstava „Deca radosti” Milene Marković u režiji Snežane Trišić, koja je doživela beogradsku premijeru pre svega nekoliko dana, zatvorila je prvi festival pozorišne umetnosti na Mećavniku.

Prilikom svečanog otvaranja festivala Emir Kusturica je izjavio da je Mećavnik postao mesto održavanja još jednog umetničkog festivala, posvećenog pozorištu i zahvalio kompaniji NIS na podršci.

U cilju podrške i afirmacije mladih umetnika kompanija NIS je podržala ideju Emira Kusturice da se organizuje festival posvećen pozorištu, kako bi svako godišnje doba na Mećavniku bilo obeleženo jednom umetničkom manifestacijom: zimskim filmskim festivalom Kustendorf, prolećnim Sajmom knjiga, letnjim festivalom Boljšoj i jesenjim pozorišnim festivalom.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...