Spuštena zavesa ovogodišnjeg pozorišnog festivala na Mećavniku

BM

Dodelom nagrada završen je Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, održan na Mećavniku uz podršku NIS-a.

Na Mećavniku je sinoć završen drugi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, koji se drugu godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS. U završnici festivala uručene su nagrade. Dušan Mamula sa Akademije umetnosti Novi Sad je proglašen najboljim glumcem, Gordana Đokić sa Akademije umetnosti Beograd za najbolju glumicu, dok je titulu najbolje predstave ponela „Skoro pa drama“ Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

Prilikom zatvaranja festivala Emir Kusturica je rekao da meštani Mokre Gore, pre osnivanja Jesenjeg pozorišnog festivala nisu imali prilike da uživaju u pozorišnoj umetnosti, te da će festival od sledeće godine imati još veće razmere.

 Festival je otvoren 27. oktobra predstavom „Hipnoza jedne ljubavi“ Zvezdara teatra, dramskog pisca Dušana Kovačevića. U takmičarskom delu festivala publika je, pored pobedničke predstave, mogla da uživa u komadima „Braća“, Mihaila Durnjenkova, koju su izveli studenti Fakulteta dramskih i filmskih umjetnosti Sinergija,  „Šest lica traži pisca“ Akademije umetnosti Novi Sad i „Galeb“ Akademije umetnosti Beograd.

Mecavnik

 Pored takmičarskog dela, studenti su imali prilike da učestvuju u dramskim i rediteljskim radionicama Dušana Kovačevića i Snežane Trišić.

 Kompanija NIS je drugu godinu zaredom generalni sponzor Jesenjeg pozorišnog festivala. Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS i praksa koju NIS kontinuirano pokazuje na delu.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...