Hipnoza na Mećavniku

BM

Predstavom Zvezdara teatra “Hipnoza jedne ljubavi”, Dušana Kovačevića sinoć je na Mećavniku svečano otvoren drugi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, uz podršku NIS-a.

Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, koji se drugu godinu zaredom na Mećavniku održava uz podršku kompanije NIS sinoć je svečano otvoren predstavom Zvezdara teatra “Hipnoza jedne ljubavi”, našeg slavnog dramskog pisca Dušana Kovačevića.

„Grci iz svih delova stare Grčke okupljali su se u Epidaurusu kako, bi gledajući predstave doživljavali katarzu i osećali se bolje. Mi to danas radimo ovde. Okupili smo ljude iz različitih delova zemlje i inostranstva, koji će, gledajući pozorišne komade, da dožive katarzu“, izjavio je Emir Kusturica na otvaranju festivala.

Proglašavajući festival otvorenim Dušan Kovačević se osvrnuo na ideju predstave „Hipnoza jedne ljubavi“, koja kroz magični realizam oslikava savremeni društveni i socijalni kontekst, ali i daje nadu, koja nam je svima neophodna.

Kompanija NIS je, drugu godinu zaredom, generalni sponzor Jesenjeg pozorišnog festivala. Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom „Budućnost na delu“.

Mecavnik

U takmičarskom delu festivala danas je održana predstava „Braća“, Mihaila Durnjenkova, koju su izveli studenti Fakulteta dramskih i filmskih umetnosti Sinergija. Nakon predstave, Dušan Kovačević je studentima filmskih umetnosti održao dramaturšku radionicu.

Drugog dana festivala takmičiće se studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda sa predstavom Itana Koena, „Skoro pa drama“, Akademije umetnosti Novi Sad koja će izvesti „Šest lica traži pisca“, autora Luiđi Pirandela dok će se Akademija umetnosti Beograd predstaviti sa “Galebom”, Antona Čehova. Pored takmičarskog dela, studenti će imati prilike da učestvuju u radionici rediteljke Snežane Trišić.

Festival se održava pod sloganom „Kao da živimo u međuvremenu“, izrekom našeg proslavljenog književnika, Matije Bećkovića.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...