BAJDEN OSTAJE, DEMOKRATE NEMAJU ALTERNATIVU

D. Ćirović

Nema ko da zameni ostarelog kandidata, piše Vol strit džornal. Britanski laburisti otvaraju vrata za povećanje vojske, donosi Dejli telegraf. Napad na dečiju bolnicu deo dehumanizacije Ukrajinaca, kaže belgijski ambasador u Kijevu a prenosi Ukrinform. Ruski predstavnik pri UN tvrdi da bi od zgrade „ostao samo šut“ da je Rusija gađala bolnicu, objavljuje RT. Izraelski napadi prete nastavku pregovora u Kataru, izveštava Arab njuz. Ambasador Kine pri UN pozvao na uzdržano rešenje ukrajinske krize, navodi Čajna dejli
(ilustracija, Predsednik Argentine Havijer Milei je na dominantnoj fotografiji Vol strit džornala sa potpredsednicom u Buenos Airesu tokom obeležavanja 208. godišnjice izvojevane nezavisnosti od Španije)

Pojedine američke demokrate i dalje nisu za to da im ostareli Džo Bajden ostane kandidat, ali nemaju nikoga ko bi ga zamenio. Lider britanskih laburista će otvoriti vrata za povećanje vojske. Napad na dečiju bolnicu je deo dehumanizacije Ukrajinaca, ocenio je belgijski ambasador u Kijevu. Ruski predstavnik pri UN je istakao da bi od zgrade „ostao samo šut“ da je Rusija gađala bolnicu. Nastavak izraelskih napada preti pregovorima u Kataru. Ambasador Kine pri UN pozvao na racionalno i uzdržano rešenje ukrajinske krize.

Vol strit džornal

Demokrate nemaju alternativu

Nastojanje pojedinih demokrata da traže alternativu za Džoa Bajdena kao kandidata partije za predsednika, došlo je još do jedne neizvesnosti juče a posle izjave predsednika SAD da neće odstupiti, piše Vol strit džornal. Naime, iako su kolege nezadovoljne zbog Bajdenove starosti koja uzima danak, ipak nisu mogli da se dogovore oko toga ko bi ga zamenio.

Predsednik Argentine Havijer Milei je na dominantnoj fotografiji sa potpredsednicom u Buenos Airesu tokom obeležavanja 208. godišnjice izvojevane nezavisnosti od Španije.

www.wsj.com

Dejli telegraf

Starmer povećava vojsku

Ser Kir Starmer će otvoriti vrata za povećanje britanskih vojnih snaga dok bude govorio o spremnosti nacije da se upusti u buduće ratove, očekuje se na današanjem obraćanju lidera laburista, piše Dejli telegraf.

Torijevci su besni zbog nezapamćenog poraza na izborima a jedna od koleginica je optužila bivšeg premijera Rišija Sunaka da je kriv za izbornu katastrofu, jer je raspisao prevremene izbore a da nije obavestio kabinet, piše Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform

Deo dehumanizacije Ukrajinaca

Napad na dečiju bolnicu Ohmadit u Kijevu i reakcija Rusije na to, deo je operacije da se dehumanizuju Ukrajinci, kazao je ambasador Belgije u Ukrajini Peter van de Velde za ukrajinsku novinsku agenciju Ukrinform.

Rusko gađanje projektilima bolnice Ohmadit nije promenilo američku odluku o zabrani da Ukrajina gađa mete duboko na teritoriji Ruske Federacije oružjem SAD, piše još Ukrinform u zasebnoj vesti.

www.ukrinform.net

RT

Da je Rusija gađala „ne bi ostalo ništa“

Ruski stalni predstavnik u UN Vasilij Nebenzia optužio je ukrajinske snage da su pogodile dečiju bolnicu protivvazdušnom granatom, istakavši da na mestu udara „ne bi bilo ničeg sem šuta“ da je Rusija gađala zgradu, piše ruska mreža RT.

Izrael je odbacio navode grupe nezavisnih stručnjaka za ljudska prava pri UN da je država usmerila kampanju na izgladnjivanje Palestinaca u Gazi, piše RT. Oni tvrde da je od neuhranjenosti umrlo 34 ljudi, od čega su većina deca.

www.rt.com

Arab njuz

Pretnja po pregovore u Kataru

Palestinski civili bežali su u utorak od izraelskih napada u Gazi koji ne samo da nanose štetu i ubijaju nedužne, već donose i pretnju po mirovne pregovore u Kataru, piše Arab njuz. Grad Gaza je zbrisan sa lica zemlje, kaže Um Tamer, majka sedmoro dece koja sa nijma beži iz grada već sedmi put otkako je počeo rat u oktobru.

Poboljšanje odnosa Ankare i Damaska pogrejalo je bojazan među izbeglicama u Turskoj da će biti deportovani nazad u Siriju, stoji u vrhu prve strane.

www.arabnews.com

Čajna dejli

Uzdržano rešenje za Ukrajinu

Zamenik stalnog predstavnika Kine u UN Geng Šuang ponovio je juče poziv svim stranama da se ukrajinski konflikt reši racionalno i uzdržano u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom, te da se izbegnu napadi na civile i infrastrukturu, piše Čajna dejli.

Očekuje se da se u internet sektoru Kine otvore nove mogućnosti razvoja kako nacija sve više unapređuje ovaj sektor i tehnologiju veštačke inteligencije, ističu stručnjaci a takođe donosi Čajna dejli.

www.chinadailyhk.com

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...