Nemačka: Obavezna vakcinacija od februara 2022.

ML

Uvode se i oštre mere protiv nevakcinisanih ukoliko se sadašnja situacija ne popravi
(Berlin, 02.12.2021 - Kancelarka Angela Merkel sinoć u Ministarstvu odbrane, povodom oproštaja od svoje kancelarske funkcije)

Nemačka kancelarka Angela Merkel saglasila se sinoć na sastanku s premijerima pokrajina s predlogom svog socijal-demokratskog naslednika Olafa Šolca (Sholz) da vakcinacija protiv kovida 19 bude od februara iduće godine - obavezna.

Kako javlja DPA, konačnu reč o tome imaće poslanici. Odlazeća kancelarka je ovim povodom ukazala da delotvornost dveju doza vakcina traje devet meseci, ukoliko se ne doda treća doza i da se moraju tražiti nova rešenja. Ona je dodala da bi do kraja godine trebalo utvrditi etičke preporuke vakcinacije kako bi poslanici o tome doneli konkretne odluke.

Obaveznu opštu vakcinaciju ne traži samo Šolc nego i bavarski premijer Markus Zeder (Soder) koji je na čelu Hrišćansko-socijalne unije (CSU), kao i „sestrinske“ stranke Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

Merkel, Šolc i pokrajinski premijeri su se na ovom sastanku složili sa predloženim, veoma oštrim merama protiv onih koji nisu vakcinisani. Nevakcinisani će, ukoliko se sadašnja situacija ne popravi, moći da se sastanu samo s dvojicom ljudi koji nisu članovi njihovog domaćinstva, osnovci će u većini pokrajina da nose maske, a biće zatvorene diskoteke i klubovi.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...