Nevakcinisanim grčkim seniorima preti kazna od 100 evra

ML

Mera stupa na snagu srednom idućeg meseca i odnosi se na sve Grke starije od 60 godina koji odbijaju da prime vakcinu
(ilustracija, Zdravstveni radnici protestuju u Atini 1. decembra 2021. u organizaciji njihovih sindikata, zbog manjka bolničkog osoblja i obaveznih vakcinacija protiv COVID-a 19, a sa zahtevom za priznavanje smrti od koronavirusa kao nesreće na radu)

Grčka vlada objavila je da će doneti radikalne mere prema protivnicima vakcnisanja. Protiv koronavirusa. Svi Grci stariji od 60 godina koji odbiju da prime vakcinu moraće, kako javlja AFP, da plate kaznu od 100 evra.

grci-micotakis

Kiriakos Micotakis

Grčki premijer Kiriakos Micotakis (Mitsotakis) potvrdio je da će ta mera stupiti na snagu srednom idućeg meseca. Na ovaj način se reaguje na sve veći broj slučajeva zaraze koronavirusom.

Dosad je umrlo od ove zaraze oko 18 hijada ljudi. Trenutno u Grčkoj obavezna vakcinacija važi samo za zdravstvene radnike i vatrogasce.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...