Korona virusom zarazio se i češki predsednik Zeman

M.L.

Zaraza u Češkoj na vrhuncu: juče rekordnih broj novozaraženih – 27.717. Uvodi se vanredno stanje
(ilustracija, Češki predsednik Miloš Zeman prilikom privremenog napuštanja vojne bolnice u Pragu u oktobru)

Epidemija korona virusa u Češkoj je na najvišem nivou – i po broju novozaraženih i po tome ko je zaražen. Sinoć je, naime, zvanično saopšteno da je zaražen i šef države, 77-godišnji Miloš Zeman, koji je, inače, već nekoliko meseci hospitalizovan što otežava formiranje nove vlade, posle izbora, održanih pre manje od dva meseca.

A u ovoj zemlji, koja broji oko 10,7 miliona stanovnika, juče je registrovano 27.717 novozaraženih koronavirusom, što je rekordni broj dosad i dva puta više od dnevnog proseka tokom prošle sedmice. Očekuje se da uskoro bude proglašeno vanredno stanje u zemlji...

Grupa stranaka desnog centra dogovorila se o formiranju nove vlade, na čelu s Petrom Fialom, liderom Građanske demokratske stranke (ODS) što je podržao i Zeman i najavio da će Fiali dati mandat za sastav vlade. Sada se postavlja pitanje kako će dalje svoju ulogu tome odigrati predsednik Zeman, koji je bio ozbiljno bolestan i hospitalizovan još od leta. A sada još i koronavirus kojim ga je, kako je zvanično saopšteno, jedna službenica zarazila u njegovoj predsedničkoj kancelariji...

Saopšteno je da se Zeman vraća u svoju predsedničku rezidenciju koju je napustio i bio hispitalizovan u leto usled zdravstvenih komplikacija. On sada, iako zaražen koronavirusom, izgleda i na prvi pogled osetno bolje nego pre nekoliko meseci.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...