Austrija zavodi totalni lokdaun i obaveznu vakcinaciju!

M.L.

Ove mere, kakve dosad još nisu primenjene u Evropi, uvode se usled krajnjeg zaoštravanja epidemijske situcije u Austriji koja, je zajedno sa sličnim stanjem u susednim zemljama Češkoj i Slovačkoj, trenutno najgora u Evropi
(ilustracija, Austrijski kancelar Aleksandaer Šalenberg nakavio obaveznu vakcinaciju najkasnije od 1. januara 2022)

Austrija, uvodi odmah lokdaun tojest totalno zatvaranje ugostiteljskih, sportskih kulturnih objekata, kao i svih trgovinskih objekata, izuzev onih za svakodnevne potrebe. Ta mera, kako javlja nacionalna agencija APA, važiće i za vakcinisane i nekvakcinisane, ostaće otvorene samo škole i fakulteti. Lokdaun će važiti 10, maksimalno 20 dana.

A najkasnije od 1. januara 2022, kako je najavio kancelar Aleksandaer Šalenberg (Alexander Schalenberg), počeće da se sprovodi i obavezna vakcinacija protiv koronavirusa. Onima koji budu odbili obaveznu vakcinaciju prete oštre kazne, ne samo novčane nego i zatvorske. A ubuduće će se, doslednije nego dosad, kažnjavati nenošenje maski...

Ove mere, kakve dosad još nisu primenjene u Evropi, uvode se, kako javlja nacionalna agencija APA, usled krajnjeg zaoštravanja epidemijske situcija u ovoj zemlji, koja, je zajedno sa sličnim stanjem u susednim zemljama Češkoj i Slovačkoj, trenutno najgora u Evropi.

U Austriji, koja ima nešto manje od devet miliona stanovnika je, dosad vakcinisano dvema dozama 5,78 miliona građana odnosno tj 63,88 posto.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...