U Mađarskoj počinje otpuštanje zdravstvenih radnika-antivaksera

M. L.

Izuzeti su iz vakacinisanja samo oni zdravstveni radnici koji pokažu uverenje da iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu
(ilustracija, Vlada je odluku o obaveznom vakcinisanju zdravstvenih radnika donela u junu, a termin za to ističe u ovom mesecu)

Mađarski zdravstveni radnici, koji nisu vakcinisani protiv kovida 19 do kraja protekle sedmice, biće otpušteni s posla, javlja mađarska agencija MTI. Radi se o nekoliko stotina njih koji odbijaju vakcinaciju.

Vlada je odluku o obaveznom vakcinisanju zdravstvenih radnika donela u junu, a termin za to ističe u ovom mesecu. 

"Mnogi čekaju do poslednjeg trenutka, a ima i tih koji su se vakcinisali samo da ne bi ostali bez posla", izjavila je ovim povodom predsednica Sindikata zdravstvenih radnika Adrien Zooš (Adrienne Soos).

Izuzeti su iz vakacinisanja samo oni zdravstveni radnici koji pokažu uverenje da iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu. Oni se svaki peti dan ubuduće moraju podvrgavati antigenskim testovima.  

Iz sindikata se upozorava na različiti pristup direktora bolnica prema ovome.

"Direktor bolnice u gradu Jegra je, na primer, obavio razgovor sa svakim radnikom i nastojao da ih ubedi da se vakcinišu. Tamo gde nije bilo ovakvih razgovora, biće više otkaza zdravstvenim radnicima", izjavila je ovim povodom Zooš. 

Jedan od zdravstvenih radnika se ovim povodom već obratio Ustavnom sudu. "Žalba, međutim, ne odlaže izvršenje", saopšteno je odmah iz Ustavnog suda.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...