Rekordni broj zaraženih na svetu - oko 383 hiljade za jedan dan

M.L.

Prema broju stanovnika, u Evropi najveći prirast obolelih imaju Češka, Holandija, Poljska, Slovačka i Austrija
(Vozilo hitne pomoći dovozi ženu u bolnicu Vikof (Wyckoff Hospital) u Njujorku)

Tokom subote na celom svetu registrovano je novazaraženih od koronavirusa oko 383 hiljada ljudi – što je, kako javlja Rojters, rekord od početka epidemije. U Evropi je proteklih dana rekord obaran tri put za redom, a u suboti je zabeleženo oko 123 hiljade novih slučajeva zaraze.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, brzina širenja zaraze se, posle letnjeg povlačenja, opet ubrzava pa se globalni dnevni prirast zaraženih približava cifri od 400 hiljada.

Najveći "doprinos" globalnom rastu zaraženih imaju Indija, Sjedinjene Države, Meksiko i Brazil. U Evropi u apsolutnim brojevima najveći broj novozaraženih imaju Francuska, Britanija, Španija i Rusija. No, gledano prema broju stanovnika, najveći prirast imaju Češka, Holandija, Poljska, Slovačka i Austrija.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...