Britanske korona specifičnosti: alkohol posle 22h samo u parlamentu

ML

Britanija je očito izložena novom naletu epidemije, ali barovi u Vestminsterskoj palati, mada ih niko formalno nije izuzeo, ne podležu zabranama točenja alkohola posle 22 časa
(ilustracija, zdanje britanskog parlamenta - Vestminsterska palata)

U Velikoj Britaniji vrata svih kafana, restorana i barova zatvaraju se, usled novog naleta korona epidemije, u 22 sata. Postoji, ipak, kako otkriva Dejli telegraf, mesto gde Britanci, istina samo neki, mogu i kasnije da dobiju piće. A to su, niko drugi nego poslanici Parlamenta (i pomoćno osoblje) koji donosi zakone i odobrava propise koje donosi vlada.

Ukratko, barovi u Vestminsterskoj palati, mada ih niko formalno nije izuzeo, ne podležu zabranama točenja alkohola posle 22 časa (mada se čini da bi upravo parlament trebalo da bude primer društvene discipline u sprovođenju antiepidemijskih mera).

Istovremeno, vlada bar naizgled nastoji da izgleda što doslednija u borbi protiv epidemije i donosi nove mere. Najnovija mera predviđa čak i obavezu građana da prijavljuju susede koji se ne pridržavaju karantinskih mera. Policija pritom najavljuje da će vršiti češće kontrole na mestima gde su infekcije lakše moguće kao i kod rizičnih grupa.

Britanija, u kojoj je ukupno od početka epidemje, registrovano preko 430.000 slučajeva zaraženih i skoro 42 hiljade smrtnih slučajeva, očito je izložena novom naletu epidemije.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...