Volonteri NIS-a pomažu Dom zdravlja u Nišu

BM

NIS-ov karavan društvene odgovornosti posetio je Niš, gde je organizovana akcija ulepšavanja prostora Odeljenja dečje stomatologije u Domu zdravlja. NIS donirao sredstva za nabavku dve stomatološke stolice.

Karavan Kluba volontera NIS-a nastavio je da obilazi zdravstvene ustanove širom Srbije, koje je kompanija NIS podržala u okviru programa „Zajednici zajedno 2019“. Ovoga puta, stanica je bila Dom zdravlja Niš gde su volonteri NIS-a organizovali akciju ulepšavanja prostora Odeljenja dečje stomatologije. Kako bi poseta najmlađih Nišlija stomatologu bila što prijatnija, članovi Klub volontera NIS-a su zanimljivim i slikovitim posterima oplemenili prostor ove medicinske ustanove, kojoj je NIS takođe donirao sredstva za nabavku dve stomatološke stolice.

Marija Jovović, upravnica NIS-ovog Aero servisa u Nišu, i aktivni član Kluba volontera NIS-a nije krila zadovoljstvo zbog učestvovanja u ovoj akciji.

„Drago mi je što radim u kompaniji koja mi je omogućila da budem deo tima Kluba volontera i što možemo da učinimo nešto bolje i lepše za Dom zdravlja u Nišu. Nadam se da će ova akcija biti motiv i drugim kolegama da se pridruže i učestvuju u volonterskim akcijama, jer naše malo nekome znači mnogo“, rekla je Marija Jovović.

Osim nabavke savremene stomatološke opreme za Dom zdravlja u Nišu, NIS je prošle godine uložio ukupno pet miliona dinara u unapređenje uslova rada zdravstvenih institucija u kojima se leče najmlađi u Nišu. Svoju brigu i odgovornost prema Nišlijama, kompanija je pokazala donacijom sredstava za nabavku dijagnostičkog oftamološkog aparata Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Niš, kao i nabavkom tri EKG aparata i tri inhalatora Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Niš-a.

„Zahvaljujem se kompaniji NIS koja je donirala dve stomatološke stolice, oplemenila ovaj divan prostor na Odeljenju dečije preventivne stomatologije Doma zdravlja i obradovala svu decu Niša. Ova donacija umnogome će olakšati i unaprediti rad naših lekara i stručnog osoblja, ali u isto vreme doprineti da se naši najmlađi pacijenti osećaju prijatno u novom ambijentu“, izjavila je Jasmina Lapčević specijalista dečje preventivne stomatologije u Domu zdravlja Niš.

Kompanija NIS već 12 godina aktivno ulaže u razvoj lokalne zajednice i unapređuje kvalitet života građana širom Srbije. Do sada je kroz NIS-ovo program „Zajednici zajedno“ podržano više od 950 projekata iz različitih oblasti vrednih 1,2 milijardi dinara. Samo u Nišu, kompanija je do sada uložila 65 miliona dinara i realizovala 73 projekta koji su unapredili život građana.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...