Nemačka: Prve vakcinacije u prvoj polovini 2021.

M.L.

Poslednjih sedmica broj zaraženih u Nemačkoj od korona virusa raste
(ilustracija, Vakcina za Covid-19, koju je razvila nemačka kompanija BioNTech i njen veliki farmaceutski partner Pfizer, u fazi je testiranja)

Prve vakcinacije nemačkog stanovništva od korona virusa mogle bi da budu sprovedene već početkom iduće godine, saopšteno je iz Instituta Paula Ehrliha (Ehrlich).

Kako prenosi Rojters, Klaus Cihutek (Cichutek), šef ovog Instituta, istakao je da najnoviji podaci iz prve i druge faze testiranja pokazuju da su neke od vakcina, koje najviše obećavaju, izazvale imunitetnu reakciju. 

"Ako podaci i iz treće faze testiranja pokažu da su vakcine efikasne i bezbedne, prve vakcine bi mogle da budu usvojene već početkom naredne godine", dodao je on.

Više farmaceutskih kompanija - Moderna, Astra Zeneka (AstraZeneca) i Pficer (Pfizer), najavile su da planiraju za iduću godinu da proizvedu više od milijardu doza vakcina.

Poslednjih sedmica broj zaraženih u Nemačkoj od korona virusa raste. Institut Roberta Koha (Koch) saopštio je 19. avgusta da je registrovao novih 1.510 slučajeva tokom prethodnih 24 sata, što je najviše od 1. maja ove godine kada je epidemija bila na vrhuncu i bilo registrovano 1.639 novozareženih. (U celini, zaraženih ovim virusom u Nemačkoj je 226.914). Prema podacima ovog Instituta, skoro 40 posto slučajeva zaraze je "uvezeno" iz inostranstva, pri čemu najverovatnije dolaze iz Kosova, Turske, Hrvatske, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Austrijska radio stanica ORF ovim povodom, međutim, upozorava da ovaj Institut nije naveo koliko je ljudi testirano po povratku iz inostranstva. Naime, moguće je da su povratnici bili češće testirani od stalog stanovništva.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...