U SAD epidemija se ponovo širi

ML

Posle poboljšanja krajem proleća epidemija se u SAD počela ponovo pogoršavati krajem juna
(Morisvil, 28.07.2020 - američki predsednik Donald Tramp u obilasku Bioprocesnog inovacionog centra u sedištu Fudžifim Diosint Biotehnolodžis u Morisvilu, Severna Karolina (Fujifilm Diosynth Biotechnologies): Donald Trump, Martin Meeson)

U SAD je prekjuče umrlo od korona virusa 1.592 ljudi, javlja AFP, pozivajući se na podatke Univerziteta Džonsa (Johns) Hopkinsa (JHU). Poslednji put ovako visok broj mrtvih je bio pre dva i po meseca.

Epidemija prema ovim podacima, kao da ponovo dobija na snazi u ovoj zemlji u kojoj je dosad od ovog virusa umrlo najviše ljudi. Istovremeno, tojest u toku poslednjih 24 sata, registrovano je u ovoj zemlji oko 60 hiljada novozaraženih ljudi od ovog virusa.

Posle poboljšanja krajem proleća epidemija se u SAD počela ponovo pogoršavati krajem juna, i to, pre svega u južnom i zapadnom delu zemlje. U protekle dve sedmice aameričke zdravstvene vlasti su registrovale gotovo svakodnevno po 60 hiljada novozaraženih ljudi, a u protekla tri dana bilo ih je i preko 70 hiljada dnevno.

U svakom od četiri poslednja dana tokom prošle sedmice registrovano je dnevno preko hiljadu mrtvih, a onda je njihov broj počeo naglo da se povećava ove sedmice.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...