Peking: testirano dva miliona ljudi, pozitivno 22

M.L.

Novo ognjšte zaraze u Pekingu izazvalo je strahovanja od ponovnog širenja zaraze u najmnogoljudnijoj zemlji sveta
(Peking, 21.06.2020 - mobilna laboratorija za testiranje na kovid 19 u Pekingu)

U Pekingu je juče, kako javja AFP, testirano čak dva miliona ljudi u nastojanju da se zaustavi epidemija korona virusa u glavnom gradu Kine. Samo 22 ih je bilo pozitivno.

Novo ognjšte zaraze u Pekingu izazvalo je strahovanja od ponovnog širenja zaraze u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, pošto je posle nekoliko meseci uspostavljena kontrola nad njom. U Pekingu je zbog toga moralo biti zatvoreno nekoliko desetina lokaliteta, zatvorene su škole, a žitelji su pozvani da ne putuju nikud iz grada, osim ako to nije neophodno.

U Pekingu, koji prema poslednjim statstičkim podacima, ima 21,54 miliona žitelja, prethodno je tokom protekle sedmice utvrđeno da je zaraženo 220 ljudi. Gradske vlasti su otvorile oko dve hiljade punktova na kojima je uzeto preko 2,3 miliona uzoraka.

Zaraza se pojavila na pijaci na veliko Sin-Fa-Ti što je izazvalo velika strahovanja za bezbednost isporuka hrane. Ova pijaca pokriva 70 procenata potreba Pekinga za svežim poljoprivrednim proizvodima.

U Kini je danas u celini registrovano 26 novih slučajeva zaraze, tri potiču iz provincije Če-Pej (Che-pej), koja se graniči sa Pekingom. Jedan od njih je radio na pijaci Sin-Fa-Ti.

Zdravstvene vlasti su potvrdile da je jedan slučaj zaraze "uvezen" iz inostranstva. Infekcije preko kineskih građana po povratku u zemlju iz inostranstva sada, inače, čine većinu slučajeva u novom ognjište zaraze u Pekingu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...