Slovačka –juče samo jedan novi slučaj zaraze, kraj epidemije?

M. L.

Epidemija koronavirusa u Slovačkoj svedena na potpuni minimum i slovačko zdravstvo može se vratiti u normalu
(foto, slovački ministar zdravlja Marek Krajči)

U Slovačkoj je juče potvrđen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom (u regionu Košica), a nema nijednog novog smrtnog slučaja. Sproveden je, kako javlja nacionalna agencija TASR, 971 test.

Ministar zdravlja Marek Krajči je danas izjavio ovim povodom da je epidemija koronavirusa u Slovačkoj svedena na potpuni minimum i da se slovačko zdravstvo može vratiti u normalu. Svi inficirani su praktično obuhvaćeni karantinom. Izvan toga ne trebalo više da se pojavljuju novi slučajevi zaraze. Pred planiranim operacijama u bolnicama neće više biti obavezan dvonedeljni karantin.

U celini je dosad u ovoj zemlji, koja broji oko 5,5 miliona stanovnika, testirano oko 143 hiljade ljudi, evidentirano 1.495 zaraženih, a od koronavirusa umrlo 28. To je u Evropi daleko najmanje žrtava u odnosu na broj stanovnika.

Moguće je da i ova zemlja, uskoro i formalno, objavi kraj epidemije, kao što je to učinila pre neki dan bivša jugoslovenska republika Slovenija s kojom, inače, Slovačku, bivšu republiku u federalnoj Čehoslovačkoj mnogi brkaju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...