Iskustva kineskih lekara: Najvažnije je testirati što više ljudi

M.L.

Novi korona virus ima prvih dana po zarazi sasvim blage znake, neretko i nikakve. Zbog toga su mnogi zaraženi danima, ne znajući to, širili zarazu. Zato je, prema iskustvima kineskih lekara, najvažnije testirati što više ljudi
(Lisses, 21.03.2020 - testiranje korona virusa u francuskoj laboratoriji za medicinsku biologiju)

Lekari iz kineskog grada Vuhana, koji je do pre neki dan bio glavno svetsko žarište epidemije korona virusa, istakli su na konferenciji za štampu da je najvažnije za suzbijanje zaraze sprovesti što više testiranja.

Oni su, kako izveštava agencija Blumberg, upozorili posebno njihove kolege u svetu na svoje greške i savetovali šta da rade.

Najteža im je greška bila - nedovoljna zaštita zdravstvenog osoblja što je dovelo do visokog procenta zaraženih lekara, sestara i drugih zaposlenih radnika. U samom Vuhanu od početka epidemije zarazilo se njih više hiljada, a 46 ih je umrlo.

kinezi-beograd-lekari-

BEOGRAD, 21.03.2020 - avionom Er Srbije na aerodrom u Beogradu doputovala je grupakineskih lekara, eskperata za borbu poritv korona virusa, koji su dopremili i kontigent medicinske pomoći i opreme Srbiji

"U redovima naših evropskih kolega svakodnevno je sve više zaraženih tako da to sve više liči na tok događaja u Vuhanu", izjavio je gastroenterolog, profesor na medicinskom fakultetu u Pekingu, Vu-Tung (Wu Tung). "Sve zdravstvene radnike moramo štititi" dodao je on.

Manjak zdravstvenog osoblja, koji moraju biti u karantinu ili su se zarazili korona virusom, postupno postaje problem za većinu zapadnih zemalja u kojima se virus trenutno najviše širi (Italija, SAD...) i sve više je pacijenata. Bolest je visoko zarazna tako da je nošenje zaštitnih i disajnih maski prosto neophodno. Lekari koji su bili previše blizu pacijenata i tako se zarazili, onda su širili zarazu i morali biti i sami lečeni. Najviše se, inače, zarazilo očnih lekara i otorinolaringologa, tojest specijalista za uvo, grlo i nos.

grci-kina-pomoc-

Atina, 21.03.2020 - Kina je poslala medicinsku opremu i zaštitna sredstvau za borbu protiv korona virusa u Grčkoj, uključujući stotine hiljada hirurških i zaštitnih maski - istovar na atinskom aerodromu

Novi korona virus ima prvih dana po zarazi sasvim blage znake, neretko i nikakve. Zbog toga su mnogi zaraženi danima, ne znajući to, širili zarazu.  Zato je, prema iskustvima kineskih lekara, najvažnije testirati što više ljudi da bi zaraženi bili što pre izolovani od zdravih.

Kina je, kako se čini, pregrmela najgore ali njeni lekari upozoravaju na opreznost. U svakom slučaju, kako se zaključuje u izveštaju Blumberga, kinesko zdravstvo sada ima više mogučnosti da pomogne druge zemlje, pre svih Italiju, kako isporukama zaštitnih maski, respiratora tako i svojim iskustvima.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...