NIS za Dečju kliniku Tiršova

BM

Od sredstava prikupljenih u okviru prošlogodišnje humanitarne akcije u kojoj su učestvovali zaposleni NIS-a, sama kompanija kao i potrošači na benzinskim stanicama NIS-a za Univerzitetsku dečju kliniku „Tiršova“ u Beogradu kupljeno je osam medicinskih aparata.

Kompanija NIS donirala je medicinsku opremu Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“ u Beogradu. Reč je o osam medicinskih aparata koji su nabavljeni od sredstava prikupljenih u okviru prošlogodišnje humanitarne akcije u kojoj su učestvovali zaposleni NIS-a, sama kompanija kao i potrošači na benzinskim stanicama NIS-a.

Povodom uručene donacije Univerzitetsku dečju kliniku „Tiršova“ obišli su Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, u prisustvu prof. dr Zorana Radojičića, direktora Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ i zaposlenih NIS-a. Iznos doniranih sredstava od kojih su obezbeđeni neophodni medicinski aparati je oko 17 miliona dinara i predstavlja najveću pojedinačnu donaciju koju je primila ova zdravstvena ustanova.

U želji da mališanima ulepša predstojeće novogodišnje i božićne praznike ministar Lončar, menadžment i zaposleni kompanije NIS ovom prilikom su uručili novogodišnje paketiće deci koji se nalaze na lečenju u Tiršovoj, a zaposleni NIS-a će narednih dana poklonima obradovati i štićenike Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, kao i decu koja su na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Nastavljajući brigu o zdravlju i dobrobiti naših mališana, NIS je i ove godine pokrenuo humanitarnu akciju na svojim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama pod nazivom „Vi i mi za dečju bolnicu u Novom Sadu“. Do 7. januara 2018. godine od svake kupovine od 25 i više litara bilo koje vrste derivata NIS će izdvojiti po 25 dinara kao donaciju Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, a u humanitarnu akciju su uključeni i zaposleni, kao i sama kompanija.

„Želeo bih da se zahvalim gospodinu Tjurdenjevu i kompaniji NIS kao najvećem pojedinačnom donatoru Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“. Oprema koju je poklonila Dečjoj klinici unaprediće rad i omogućiti da se mnogo lakše i bolje radi. Hvala NIS-u što se setio dece koja će, nažalost, morati Novu godinu da provedu u bolnici i što će dobiti novogodišnje paketiće koji će im bar malo ulepšati taj dan. Drago mi je što NIS neće stati na ovome i nastavlja da pomaže Dečju kliniku u Novom Sadu, a koliko znam, nastaviće da pomaže i drugim Dečjim klinikama kojima je pomoć potrebna“, rekao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Srbije.

Kiril-Tjurdenjev

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a naglasio je da je društvena odgovornost kompanije jedno od najvažnijih strateških opredeljenja.

„Veliko je zadovoljstvo što smo svi zajedno - zaposleni u kompaniji i naši potrošači, uspeli da obezbedimo najveću pojedinačnu donaciju ovoj važnoj instituciji. Uveren sam da ćemo biti jednako uspešni i u akciji koja je u toku, za Dečju bolnicu u Novom Sadu. Hvala vam što svoje znanje i predanost posvećujete deci i što ste i nama omogućili da budemo deo te plemenite i odgovorne misije“ rekao je Tjurdenjev.

Prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“, zahvalio se NIS-u na velikoj donaciji.

„Ovo je primer gde su društveno odgovorne i značajne kompanije partneri, zajedno sa Ministarstvom zdravlja i sa nama, i na taj način pomažu nam da unapredimo i dostignemo cilj, a naš cilj je da dečja medicina bude na svetskom nivou i prema tom cilju idemo i ove godine. Verujem da ćemo svi zajedno dostići taj cilj, a to je vrhunska pedijatrija“, istakao je Radojičić.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...