ENERGETSKA EFIKASNOST U ZGRADARSTVU

J.P.

Ni jedna novoizgrađena zgrada uskoro i u Srbiji neće moći da dobije upotrebnu dozvolu bez “energetskog pasoša”, odnosno, bez dokaza da su korišćeni izolacioni materijali koji značajno doprinose smanjenju potrošnje energije. Ta tema biće predmet rasprave na okruglom stolu: „Energetska efikasnost u zgradarstvu“

Termin: 17. januar 2011. godine od 9 i 30 do 12 časova

Redakcija Internet časopisa Balkanmagazin – www.balkanmagazin.net pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu sprovodi tromesečni projekat „3E- energija, ekonomija, ekologija“, u okviru koga će biti organizovano šest tematskih skupova - okruglih stolova, na kojima će biti obrađene najaktuenije teme iz ovih oblasti.

Iz Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja najavljuju da uskoro ni jedna novoizgrađena zgrada neće moći da dobije upotrebnu dozvolu bez “energetskog pasoša”, odnosno, bez dokaza da su korišćeni izolacioni materijali, koji značajno doprinose smanjenju potrošnje energije. Ta tema biće obrađena na okruglom stolu:


„Energetska efikasnost u zgradarstvu“


Termin: 17. januar 2011. godine od 9 i 30 do 12 časova.

Mesto: Medija centar, velika sala, Terazije 3 / II

Uvodničari:

- mr Slobodan Cvetković, savetnik u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja Vlade Srbije,

- mr Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost i

- prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije.

Biće ovo prvi okrugli sto u serijalu o društveno odgovornom poslovanju kroz racionalnu potrošnju energije, korišćenje obnovljivih izvora energije i reciklažu otpada, kako bi se postigli ekonomski i ekološki efekti. Akcenat je na konstruktivnoj edukaciji - kroz uvodna predavanja i diskusiju na zadate teme - između predstavnika države, institucija i ekoloških stručnjaka sa privrednicima, novinarima i studentima završnih godina tehničkih i fakulteta koji obrazuju buduće novinare.

Moderator: Jelica Putniković, urednik Balkanmagazina

Do kraja marta planiramo skupove o još pet tema:

1. „Smanjenjem potrošnje energije do efikasnije privrede“,

2. „Obnovljivi izvori energije – put do energetske nezavisnosti“,

3. „I otpad može da se koristi”,

4. „Energija je tu oko nas”,

5. „Struja sa deponija“

Ovo je prilika za bolje upoznavanje javnosti i medija kroz pisanje o ovim temama koje će biti plasirane u elektronskom časopisu Balkanmagazin. Biće postavljen poseban dosije „3 E“ na portalu www.balkanmagazin.net , gde će se skupljati vesti, informacije i analitički tekstovi. Edukacija studenata i mladih novinara kroz praćenje ovih tema biće prilika da nešto nauče i da steknu iskustvo, specijalizujući se za ovaj sektor privrede.

Po završetku serijala, Balkanmagazin će izdati dvojezičnu brošuru „3 E“. Sve tekstove sa dosijea „3 E“ i iz brošure biće moguće preuzeti na www.balkanmagazin.net


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...