Zdravlje

U Francuskoj podneta žalba protiv dr Raulta: Pred sudom časti zbog hlorokina ?

Kao da je zavladala epidemija ukrštanja interesa: objavljena i lista od 13 najvećih prihoda koje najuglednijim lekarima – protivnicima hlorokina - isplaćuje farmaceutska industrija
(ilustracija, profesoru iz Marseja preti optužba zato što je uspešno lečio od virusa korona jeftinim lekom: dr Didije Rault)

Zahvaljujući NIS-u Dom zdravlja u Požarevcu bogatiji za dva ultrazvučna aparata

Nastavljajući razvoj partnerstva između kompanije NIS i grada Požarevca karavan „Zajednici zajedno“ je Domu zdravlja u ovom gradu poklonio dva ultrazvučna aparata.

Naftaši nastavljaju podršku zdravstvenim ustanovama u Srbiji

Volonteri NIS-a posetili su domove zdravlja u Novom Bečeju i Kanjiži gde su radili na uređenju prostora a kompanija je donirala sredstva za opremu.

Volonteri NIS-a pomažu Dom zdravlja u Nišu

NIS-ov karavan društvene odgovornosti posetio je Niš, gde je organizovana akcija ulepšavanja prostora Odeljenja dečje stomatologije u Domu zdravlja. NIS donirao sredstva za nabavku dve stomatološke stolice.

NIS donirao vodu bolnicama u Beogradu i Zrenjaninu

Kompanija NIS donirala 20.000 litara „Jazak“ vode bolnicama u Beogradu i Zrenjaninu kao svoj doprinos zdravstvenim ustanovama u borbi protiv Covid-19.

Nemačka: Prve vakcinacije u prvoj polovini 2021.

Poslednjih sedmica broj zaraženih u Nemačkoj od korona virusa raste
(ilustracija, Vakcina za Covid-19, koju je razvila nemačka kompanija BioNTech i njen veliki farmaceutski partner Pfizer, u fazi je testiranja)

U SAD epidemija se ponovo širi

Posle poboljšanja krajem proleća epidemija se u SAD počela ponovo pogoršavati krajem juna
(Morisvil, 28.07.2020 - američki predsednik Donald Tramp u obilasku Bioprocesnog inovacionog centra u sedištu Fudžifim Diosint Biotehnolodžis u Morisvilu, Severna Karolina (Fujifilm Diosynth Biotechnologies): Donald Trump, Martin Meeson)

Francuska očekuje povratak epidemije: Makronove prazne reči i nespremne bolnice

Kontrole otpadnih voda, koje se sistematski sprovode u celoj Francuskoj, pokazale su poslednjih dana da su pronađeni tragovi korona-virusa u stanicama za prečišćavanje u pariskoj oblasti
(Tuluz, 16. jun 2020. - Demonstracije medicinskih sestara u Tuluzu, kao i medicinskog osoblja širom Francuske)

Studija sa "Oksforda": Koje ljude najviše pogadja covid 19?

Najrizičnije skupine su muškarci, crnci, seniori preko 80 godina, kao i ljudi koji dugotrajno imaju zdravstvene probleme
(ilustracija, Lečenje obolelih od virusa korona)

Sporne nabavke respiratora potresaju Sloveniju i BIH

Predmet istrage je ugovor "težak" osam miliona evra u Sloveniji kao i sumnje na zloupotrebe prilikom nabavki oko stotinu respiratora za bolnice u BIH
(ilustracija, klinički respiratori, veoma traženi u doba pandemije, bili su izgleda predmet česte zloupotrebe prilikom nabavki)