Zdravlje

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine dobio magnetnu rezonancu

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu održana je svečanost povodom početka rada magnetne rezonance, vredne 100 miliona dinara. Reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u našoj zemlji, koji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godine i novorođenčadi.

Američki seniori oduševljeni marihuanom

Amerikanci stariji od 65 godina masovno počinju da koriste marihuanu u državama gde je kanabis legalizovan, pre svega, radi umirenja bolova i za lakši san
(foto, Požarevac, 03.07.2018 - pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu otkrili su laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili S. Š. (1991) iz Požarevca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga)

Naftaška pomoć bolesnoj deci

Donacija NIS-a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, koju su inicirali zaposleni a kompanija duplirala biće iskorišćena za nabavku savremene medicinske opreme.

Opet "bela kuga" u Rusiji

Posle sedam godina Rusija ponovo beleži prirodni gubitak stanovništva
(foto, Moskva, Ulica Arbat: Prirodni gubitak stanovništva je 2016. iznosio tačno 134.456 ljudi)

Naftaški paketići bolesnoj deci

NIS obradovao mališane Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

NIS za Dečju kliniku Tiršova

Od sredstava prikupljenih u okviru prošlogodišnje humanitarne akcije u kojoj su učestvovali zaposleni NIS-a, sama kompanija kao i potrošači na benzinskim stanicama NIS-a za Univerzitetsku dečju kliniku „Tiršova“ u Beogradu kupljeno je osam medicinskih aparata.

Ti točiš – NIS donira

U novogodišnjoj humanitarnoj akciji na NIS-ovim benzinskim stanicama potrošači i kompanija zajedno obezbeđuju sredstva za donaciju Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Gasovi iz dizel automobila godišnje ubiju 4.500 Evropljana

Prema studiji istraživača iz Austrije, Norveške i Švedske u Evropi svake godine prerano umre više od 4.500 ljudi jer dizel automobili emituju previše štetnih gasova.

U SAD odobren prvi genetski lek protiv leukemije

Lek Novartisa, koji košta 475 hiljada dolara, obuhvata složenu genetsku promenu ćelija pacijenata i uspešno leči najrašireniju tzv, ALL leukemiju, kao i 25 posto dečjih kancera. Do kraja godine lek treba da bude odobren i u Evropi
(ilustracija, švajcarski proizvođač Novartis ponudio novi lek za rak)

Pomoć NIS-a za lečenje dece u Tiršovoj

Sredstava koji su prikupili zaposleni NIS-a, zatim sama kompanija, kao i potrošači donacija je koju su, za nabavku medicinske opreme Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu danas uručili predstavnici Naftne industrije Srbije.