Zdravlje

Američki seniori oduševljeni marihuanom

Amerikanci stariji od 65 godina masovno počinju da koriste marihuanu u državama gde je kanabis legalizovan, pre svega, radi umirenja bolova i za lakši san
(foto, Požarevac, 03.07.2018 - pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu otkrili su laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili S. Š. (1991) iz Požarevca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga)

Naftaška pomoć bolesnoj deci

Donacija NIS-a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, koju su inicirali zaposleni a kompanija duplirala biće iskorišćena za nabavku savremene medicinske opreme.

Opet "bela kuga" u Rusiji

Posle sedam godina Rusija ponovo beleži prirodni gubitak stanovništva
(foto, Moskva, Ulica Arbat: Prirodni gubitak stanovništva je 2016. iznosio tačno 134.456 ljudi)

Naftaški paketići bolesnoj deci

NIS obradovao mališane Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

NIS za Dečju kliniku Tiršova

Od sredstava prikupljenih u okviru prošlogodišnje humanitarne akcije u kojoj su učestvovali zaposleni NIS-a, sama kompanija kao i potrošači na benzinskim stanicama NIS-a za Univerzitetsku dečju kliniku „Tiršova“ u Beogradu kupljeno je osam medicinskih aparata.

Ti točiš – NIS donira

U novogodišnjoj humanitarnoj akciji na NIS-ovim benzinskim stanicama potrošači i kompanija zajedno obezbeđuju sredstva za donaciju Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Gasovi iz dizel automobila godišnje ubiju 4.500 Evropljana

Prema studiji istraživača iz Austrije, Norveške i Švedske u Evropi svake godine prerano umre više od 4.500 ljudi jer dizel automobili emituju previše štetnih gasova.

U SAD odobren prvi genetski lek protiv leukemije

Lek Novartisa, koji košta 475 hiljada dolara, obuhvata složenu genetsku promenu ćelija pacijenata i uspešno leči najrašireniju tzv, ALL leukemiju, kao i 25 posto dečjih kancera. Do kraja godine lek treba da bude odobren i u Evropi
(ilustracija, švajcarski proizvođač Novartis ponudio novi lek za rak)

Pomoć NIS-a za lečenje dece u Tiršovoj

Sredstava koji su prikupili zaposleni NIS-a, zatim sama kompanija, kao i potrošači donacija je koju su, za nabavku medicinske opreme Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu danas uručili predstavnici Naftne industrije Srbije.

Humanitarna akcija na NIS-ovim benzinskim stanicama

Do 8. januara 2017. godine od svake kupovine od 25 ili više litara bilo koje vrste derivata na NIS Petrol ili GAZPROM stanicama širom Srbije NIS će donirati po 25 dinara Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu.