Saobraćaj

Otkazani letovi zbog kovida

Aviokompanije širom sveta otkazale su više od 4.500 letova tokom božićnog vikenda, zbog manjka osoblja koje je zaraženo korona virusom, javljaju agencije. (U Americi su najviše letova otkazali Junajted i Delta erlajns zbog kovida, dok su Amerikan i Sautvest Erlajnz saopštili da se njihovi letovi odvijaju normalno. Foto: Pixabay)

Otvoren most "Bratoljub"

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin otvorili su danas most "Bratoljub" na Drini kod Bratunca, kao i granični prelaz i carinski terminal Bosne i Hercegovine i Srbije.

Proširena kod-šer saradnja Er Srbije i Aeroflota

Er Srbija i ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot proširili su postojeći kod-šer ugovor što će, kako je danas saopštio srpski avio-prevoznik, putnicima omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom organizacije putovanja i lakše povezivanje preko matičnih aerodroma Er Srbije i Aeroflota. (Foto: airserbia.com)

Letenje skuplje zbog ekologije

Borba protiv klimatskih promena učiniće letenje skupljim, izjavio je za BBC direktor "Delta erlajnsa" Ed Bastijan i podsetio da se ta druga najveća avio-kompanija na svetu obavezala da će u narednoj deceniji potrošiti milijardu dolara na eliminisanje ugljen-dioksida kojeg emituju njene letelice. (Foto: Let iznad oblaka aviona A350, delta.com)

Poslednji let Alitalije

Italijanski nacionalni avio-prevoznik Alitalija večeras će imati svoj poslednji let, nakon čega će kompanija koja je osnovana pre 74 godine biti ugašena. (Foto: alitalia.com)

Most na Savi pre roka

Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka a Šabac dobija i novih 11 lokalnih puteva, obećao je danas ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska tog gradilišta sa direktorom Кoridora Srbije Aleksandrom Antićem i gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem.

Dunav plovan kroz Srbiju

Zahvaljujući značajnim investicijama Vlade Srbije, biće omogućena potpuna plovnost kroz celu dužinu rečnog toka Dunava u Srbiji, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Otvoren most Svilaj preko reke Save

Prekogranični most Svilaj je deo deonice Koridora 5C čiju je izgradnju finansirala EU sa 24,5 miliona evra, kao i Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka sa 67 miliona evra.
(Donji Svilaj, 30.09.2021 - predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i premijer Hrvatske Andrej Plenković na svečanom otvaranju mosta Svilaj preko reke Save u Donjem Svilaju, BiH. Foto: Fonet)

Oskari avio-industrije

U godišnjem izboru najboljih svetskih avio-prevoznika (World Airline Awards), koji britanski specijalizovani portal Skytrax više od 20 godina organizuje na osnovu iskustva putnika, kompanija Er Srbija (Air Serbia) rangirana je na šesto mesto liste 10 najboljih regionalnih prevoznika u Evropi, prenosi portal Exyuaviation. (Foto: airserbia.com)

Zatvara se železnička stanica Topčider

Železnička stanica Topčider prestaće sa radom od 1. oktobra, a vozovi za Bar i Niš polaziće iz stanice Beograd Centar, saopštilo je danas preduzeće "Srbija voz". (Foto: zeleznicesrbije.com)