Saobraćaj

Pripreme za gradnju marine u Velikom Gradištu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potpisalo je sa Agencijom za upravljanje lukama, opštinom Veliko Gradište i preduzećem Srbijavode, sporazum o realizaciji prve faze projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu, saopštila je danas ministarka Tatjana Matić. (Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija)

Otvorena deonica auto-puta od Preljine do Pakovraće

Na auto-putu "Miloš Veliki" danas je za saobraćaj otvorena deonica Preljina-Pakovraće, dužine oko 11,5 kilometara. (Čačak, 30.01.2022 - Otvaranje deonice Preljina-Pakovraće na auto-putu Miloš Veliki čemu je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić. Foto: Fonet)

U 2021. godini 3,286 miliona putnika

Aerodrom Nikola Tesla Beograd je u 2021. godini opslužio 3.286.000 putnika, što je 73 odsto više nego u 2020. godini, ali skoro upola manje nego što je to bio slučaj u 2019. godini, saopštila je grupacija Vansi Erports (Vinci Airports), predstavljajući rezultate saobraćaja u 2021. godini u svojoj mreži aerodroma. (Foto: Aerodrom Nikola Tesla, beg.aero)

Viz er najodrživija avio-kompanija

Evropski niskobudžetni avioprevoznik Viz er (Wiz air) proglašen je za najodrživiju avio-kompaniju u Evropi na osnovu ocene firme Sustainalytics, saopšteno je danas. (foto: Wizz Air A320, wizzair.com)

Dinamička testiranja brze pruge

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je danas da u ponedeljak, 17. januara, počinju dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd - Novi Sad. (Radovi na izgradnji vijadukta i tunela „Čortanovci“, infrazs.rs)

Viz er među najbezbednijim avio-kompanijama

Viz er (Wizz Air), avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, svrstana je među 10 najbezbednijih avio-kompanija na svetu u 2022. godini, u izboru jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti Erlajnrejtings. (Foto: Wizz Air A321, wizzair.com)

Otkazani letovi zbog kovida

Aviokompanije širom sveta otkazale su više od 4.500 letova tokom božićnog vikenda, zbog manjka osoblja koje je zaraženo korona virusom, javljaju agencije. (U Americi su najviše letova otkazali Junajted i Delta erlajns zbog kovida, dok su Amerikan i Sautvest Erlajnz saopštili da se njihovi letovi odvijaju normalno. Foto: Pixabay)

Otvoren most "Bratoljub"

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin otvorili su danas most "Bratoljub" na Drini kod Bratunca, kao i granični prelaz i carinski terminal Bosne i Hercegovine i Srbije.

Proširena kod-šer saradnja Er Srbije i Aeroflota

Er Srbija i ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot proširili su postojeći kod-šer ugovor što će, kako je danas saopštio srpski avio-prevoznik, putnicima omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom organizacije putovanja i lakše povezivanje preko matičnih aerodroma Er Srbije i Aeroflota. (Foto: airserbia.com)

Letenje skuplje zbog ekologije

Borba protiv klimatskih promena učiniće letenje skupljim, izjavio je za BBC direktor "Delta erlajnsa" Ed Bastijan i podsetio da se ta druga najveća avio-kompanija na svetu obavezala da će u narednoj deceniji potrošiti milijardu dolara na eliminisanje ugljen-dioksida kojeg emituju njene letelice. (Foto: Let iznad oblaka aviona A350, delta.com)