PAPA: NEPRAVEDNI SU ZAKONI KOJI GONE HOMOSEKSUALCE

ML

Papa je, takođe, ovom prilikom ponovio svoje ubeđenje da roditelji nikad ne bi trebalo da izbacuju decu iz kuće zato što su homoseksualci - to je greh
(ilustracija, Nadbiskup Kenterberija Džastin Velbi, desno, papa Franja, levo, i moderator Generalne skupštine Škotske crkve Iain Grinšilds susreću se sa novinarima tokom vazdušne konferencije za štampu u avionu za Rim, na kraju njegove pastoralne posete Kongu i Južnom Sudanum, nedelja, 5. februar 2023.)

Papa Franja juče je, kako javlja AP, oštro osudio zakone kojima se gone ljude iz LBGT+ zajednica kao "greh i nepravdu". Ljudi sa homoseksualnim sklonostima su deca božja pa bi i crkve, dodao je on, morale da otvore svoja vrata za njih. On je to izjavio u avionu pri povratku iz posete Južnom Sudanu koji je, inače, prema AP-u, jedna od 67 zemalja u kojima je je homoseksualizam krivično delo.

Papa je to učinio zajedno sa najvišim duhovnikom Anglikanske crkve nadbiskupom Džastinom Velbijem (Justin Welby) i visokim predstavnikom Škotske crkve Ienom Grinšildsom (Iaen Greenshields). Papa je, takođe, ovom prilikom ponovio svoje ubeđenje da roditelji nikad ne bi trebalo da izbacuju decu iz kuće zato što su homoseksualci - to je greh.  

AP ovom prilikom navodi da još uvek u 11 zemalja sveta homoseksualcima preti smrt. Prema aktivistima LGBT+, homoseksualcima prete diskriminacija, nasilje i nepravde i u zemljama u kojima njihova seksualna orijentacija nije formalno kažnjiva.

Papa je avionu govorio i o svojim narednim planovima putovanjima. On se, kako je rekao, raduje poseti Mongoliju u septembru. To će biti prva poseta nekog pape ovoj azijskoj zemlji u kojoj živi manje od 1.500 katolika. A iduće godine on bio hteo da poseti Indiju.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...