ČETVOROGODIŠNJAK POSTAO ČLAN MENSE

ML

Krajem prošle godine mali genije od tri godine i sedam meseci prošao je kroz test inteligencije i zabeležio skor od 139
(ilustracija, Tedi ume (zasad) da računa, osim na rodnom engleskom jeziku, još i na kineskom, velškom, francuskom, španskom i nemačkom)

Četvorogodišnji Tedi Hobs (Tedyy Hobbs) postao je u Britaniji najmladji član organizacije Mensa koja okuplja natprosečno inteligentne ljude. Mališan je pri igranju s tabletom sam naučio da čita i piše, i to čak i na kineskom, piše list Gardijan (The Guardian).

Prema istraživanjima, većina odraslih osoba ima IQ tj koeficijenat intelegencije u rasponu od 85 do 115. IQ iznad 115 se smatra visokim a za članstvo u organizaciji Mensa treba imati IQ preko 130.

genije-tedi-s

Tedi Hobs sa potvrdom Mense, "kluba najpametnijih"

Mališan iz Portiheada u grofoviji Somerset je postao član Mense pošto su roditelji zatražili od porodičnog lekara da prosudi da li mališan može da bude primljen u predškolsku ustanovu. Dete je naučilo da čita i piše već u dve godine, gledajući TV i igrajući se na tabletu, a da to roditelji nisu uopšte primetili!

"Pustili smo mu jednom na tabletu igrice a on je potom počeo da ispušta zvuke koje nismo razumeli, za koje smo potom saznali da su brojke na kineskom. Njegova majka je najpre mislila da on u igri na tabletu pušta neartikulisane zvuke, a potom je shvatila da on izgovara brojke na kineskom. 

"Svaka otprilike dva meseca on bira novu temu koja ga zanima. Nekad  su to brojke. Na primer, množenje samim sobom, potom računanje na stranim jezicima, zatim zemlje, mape itd.   

Tedi ume (zasad) da računa, osim na rodnom engleskom i kineskom jeziku, još i na velškom, francuskom, španskom i nemačkom.

Krajem prošle godine mali genije od tri godine i sedam meseci prošao je kroz test inteligencije i zabeležio skor od 139.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...