Слике из Донбаса (7): Лугански аутобуси

М. Заркковић

Москвa је Луганску даровала сојих 100 савремених аутобуса
(ilustracija, Свеже постављене табле са бројевима аутобуских линија које саобраћају)

Још пре рата, једна од већих тешкоћа у свакодневици Доњецка и Луганска био је јавни превоз, заиста на ниском, веома хаотичном нивоу: аутобуси и тројелбуси какве виђамо у Београду били су изразита реткост, а на већини линија возиле су приватне шклопоције старе и по више деценија, при чему је немар ишао дотле да на стајалиштима најчешће нису били ни обележени бројеви линија које саобраћају. 

donbas-7-bus-tabla-s

То се, по свој прилици, већ мења, додуше не у Доњецку где и даље трају борбе за преостале делове града који се налазе под украјинском контролом, али у Луганску је квалитет градског саобраћаја ипак побољшан, захваљујући донацији руске престонице Москве, која је Луганску даровала сојих 100 савремених аутобуса. На слици видимо свеже постављене табле са бројевима аутобуских линија које саобраћају на дотичној траси. Просто је невероватно шта је све чекало присаједињење са Русијом, па да буде доведено у ред.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...