Слике из Донбаса (5): Обнова Маријупоља

М. Зарковић

Данас, више од шест месеци после велике битке за град, руске грађевинске компаније увелико обнављају Маријупољ, а читави стамбени блокови, попут овог на слици, изграђени су у неочекивано кратком року

Обнова Маријупоља је у пуном јеку. Овај приморски град пролетос је био поприште велике битке украјинских снага, укључујући ту и злогласни неонацистички пук ”Азов”, са доњецким и руским јединицама. Битка је завршена украјинским поразом, тачније предајом припадника ”Азова” коју су западни медији, у незапамћеном примеру новинарског бешчашћа и понизности, називали ”евакуацијом преосталих браницала”. Тих дана, очи целог света биле су упрте у Маријупољ, првенствено због ужасавајућих призора разарања, за које су две стране оптуживале једна другу. 

donbas-5-obnova-marijupolj-s

Маријупољ: један од нових стамбених блокова у оквиру обнове града

Данас, више од шест месеци касније, руске грађевинске компаније увелико обнављају град, а читави стамбени блокови, попут овог на слици, изграђени су у неочекивано кратком року, али још је више оних чија изградња још увек траје, тако да је Маријупољ буквално начичкан градилиштима и незаобилазним крановима.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...