СЛИКЕ ИЗ ДОНБАСА (3): МАРИЈУПОЉ

M. Зарковић

Многи власници некретнина склонили су се и дали у избеглиштво, али не пре него што би оваквим натписом ставили до знања да су живи и здрави и да дотична кућа има власника

“Власник је жив”, пише на предњој огради ове очигледно недовршене куће у Маријупољу. То је чест призор у овом приморском граду, који је пролетос био поприште велике, крваве битке између руских и украјинских снага, поготово злогласног пука ”Азов”. Како су руске снаге преузимале контролу над Маријупољем, тако су се многи ”азовци” крили управо у овом делу града, познатом по кућама и викендицама. Због тога су се многи власници ових некретнина склонили и дали у избеглиштво, али не пре него што би оваквим натписом ставили до знања да су живи и здрави и да дотична кућа има власника.

Ова слика, настала средином новембра, показује да некретнине нису ни на који начин нарушаване или отимане, што је у супротности са тврдњама по западним гласилима да су руска и донбаске војске спроводиле права пустошења градова које би освојили.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...