UKRAJINCI NASTOJALI DA ZAVRBUJE RUSKE PILOTE

ML

Ukrajinski agenti su nastupali u ime ukrajinskog vojno-političkog vrha a ruskim vojnim pilotima su obećavali visoke finansijske nagrade i državljanstvo neke od zemalja-članica EU
(ilustracija, Ruske specijalne službe obustavile su operaciju ukrajinske vojne obaveštajne službe za regrutovanje vojnih pilota ruske armije)

Ruska tajna služba FSB tvrdi da je sprečila operaciju ukrajinske vojne obaveštajne službe koja je imala za cilj da zavrbuje ruske pilote, kao i da dođe do ruskih vojnih aviona.

To prenosi ruska agencija Interfaks (Interfax), pozivajući se na ovu rusku tajnu službu. Ova ukrajinska operacija je, prema agenciji, bila pomagana i nadzirana iz Severnoatlantskog pakta (NATO).

Ukrajinski agenti su nastupali u ime ukrajinskog vojno-političkog vrha a ruskim vojnim pilotima su obećavali, ne samo visoke finansijske nagrade nego i državljanstvo neke od zemalja-članica EU. Ruski piloti su za sve to trebalo da slete avionom na neko od letilišta pod ukrajinskom vojnom kontrolom.

Kako, takođe, saznaje Interfaks, pripadnici ove ruske tajne službe došli su u ovoj operaciji i do niza informacija koje su ruskim vazdušnim snagama pomogle u lociranju i udarima na niz ukrajinskih vojnih objekata.   

Udruženje ukrajinskih preduzeća vojne industrije Ukroboronprom je još u martu, prema Rojtersu, saopštilo da će platiti milion dolara svakome ko otme rusku vojnu letilicu u stanju koje omoguće da se odmah uključi u borbe. Udruženje je preciziralo da se ta ponuda odnosi na ruske pilote koji hoće da pređu na ukrajinsku stranu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...