SRBIN IZ SLOVAČKE TRGOVAO U MAĐARSKOJ ORUŽJEM I DROGOM

ML

Osim oružja, kod njega je nađeno i 300 hiljada evra, zatim i znatne koline zlata, nakita i razne luksuzne robe. Spisak dopunjuju i ne male količine takozvanih tvrdih droga
(ilustracija, Mađarski grad Rajka, na granici sa Slovačkom)

U mađarskom gradu Rajka, na granici sa Slovačkom, otkriven je  i zaplenjen, ilegalno držan arsenal oružja koji se sastojao od 59 komada ručnog oružja, 45 hiljada kompleta municije, 285 kompleta bombi i 7,5 kilograma municije. Mađarska policija je, kako je saopšteno, ovu akciju vodila zajedno s policijom iz Slovačke i Austrije.

madj-mapa-rajka

Rajka je mađarsko mesto uz granični prelaz sa Slovačkom ali i sa Austrijom

Taj arsenal je držao, prema slovačkim izvorima, slovački državljanin, srpskog porekla, izvesni Dušan Škondrić. Vrednost te robe je procenjena na najmanje 1,2 miliona evra. Osim oružja, kod njega je nađeno i 300 hiljada evra, zatim i znatne koline zlata, nakita i razne luksuzne robe. Spisak dopunjuju i ne male količine takozvanih tvrdih droga. 

Policija iz tri zemlje je spovela u okviru ove akcije 12 kućnih pretresa - sedam u Slovačkoj, tri u Beču i dva u Mađarskoj. Uhapšeno je, osim Škondrića, još šest osoba, a grupa se bavila najviše ilegalnom distribucijom droga.

Škondriću i komp. preti zbog organizacije zločinačke grupe, krijumčarenja droga i nelegalnog držanja oružja 20 do 25 godina zatvora, a moguć je i doživotni zatvor, saopštila je mađarska policija.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...