Veći promet vozila tokom leta

BM

Srpskim auto-putevima je u periodu od juna do avgusta prošlo 19.555.869 vozila, saopštilo je danas javno preduzeće Putevi Srbije. (Foto: Naplatna stanica Stara Pazova. Izvor: Putevi Srbije)

Kako se navodi, promet vozila u tom periodu je povećan za 33,8 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, dok je u odnosu na 2019. godinzu zabeleženo povećanje broja vozila za 12,1 odsto.

Povećan broj vozila koja su prošla kroz Srbiju ovog leta doneo je i povećan prihod od naplate putarine, koji iznosi 10,3 milijarde dinara, što je za 39,54 odsto više nego prethodne godine, a 22,63 odsto više nego u istom periodu 2019.

Povećanje prometa nije uslovilo zadržavanja ni na jednoj od 65 naplatnih stanica u Srbiji zahvaljujući organizaciji rada primereno letnjoj sezoni i pojačanom intenzitetu saobraćaja.

Na pojedinim naplatnim stanicama ostvarili smo rekordan broj vozila, pa je na najvećoj čeonoj naplatnoj stanici Beograd od 30. jula do 1. avgusta prošlo 215.186 vozila, što je najviše od njenog otvaranja, navodi se u saopštenju.

Slične rekorde srpski putevi beleže i na naplatnim stanicama Stara Pazova, Preljina i Obrenovac.

Konstantni trend porasta korišćenja uređaja za elektronsku naplatu putarine, koji u ovom trenutku koristi više od 500.000 ljudi, doprineo je prolasku kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, prenosi Fonet.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...