Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

BM

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su ugovor sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong grupa" o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca. Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra i trebalo bi da bude završena do novembra 2024. godine.

Ugovor je potpisan u zgradi Predsedništva u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i kineske ambasadorke Čen Bo. U ime kineske kompanije, ugovor je potpisao generalni direktor ogranka "Šandonga" Džang Điančao.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle potpisivanja ugovora o izgradnji državnog puta 1. B reda deonice brze saobraćajnice auto-puta Beograd-Niš koji će graditi kineska kompanija "Shandong Hi-Speed Group" da je danas važan dan jer posle mnogo meseci spajamo Srbiju sa narodom na istoku zemlje, prenosi Fonet.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je taj posao vredan 337 miliona evra i da se njime gradi budućnost za požarevački kraj i borski okrug. Naveo da će taj posao biti završen do novembra 2024. godine i naglasio da će se od Beograda do Velikog Gradišta putovati jedan sat i "da to niko nikada nije sanjao, da su to neverovatni uspesi, drugačija zemlja, to je ono za šta živite".

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca
Beograd, 28.08.2021 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom kompanije "Shandong Hi-Speed Group" i prisustvovao potpisivanju ugovora o izgradnji državnog puta 1. B reda deonice brze saobraćajnice auto-puta Beograd-Niš (Izvor:FoNet)

Vučić je naveo da će se brza saobraćajnica prostirati od požarevačke petlje, 75 kilometara južno od Beograda na Koridoru 10, obilaznicom oko Požarevca do ulaska u Veliko Gradište, ali da se neće ići do obale Dunava, nego preko Braničeva.

Prema njegovim rečima, ovom izgradnjom Požarevac će de fakto biti na auto-putu i biće podignuti svi turistički kapaciteti od Ramske tvrđave do Golubačke tvrđave, Lepenskog vira i Kladova.

Vučić je rekao da je brza saobraćajnica udaljena od Dunava kako ne bi bila ugrožena životna sredina većim pormetom vozila i dodao da će obilaznica oko Golupca biti pripremljena za sledeći projekat.

Podsetio je da će Srbija imati "osam ili devet auto-puteva i brzih saobraćajnica u izgradnji, što je apsolutni rekord za celu Evropu".

Ocenio je da je "neizdrživo" na auto-putu Beograd - Novi Sad, "kao da ste na putu Venecija - Milano" i najavio da će taj auto-put "zbog napretka srpske privrede i industrije" biti proširen sa šest na 10 kolovoznih traka.

Sjan Meng, zamenik direktora ogranka kineske kompanije rekao je da je počastvovan što će raditi na projektu izgradnje brze saobraćajnice na Dunavskoj magistrali.

"Obećavam da će naša kompanija nastaviti sa profesionalnom odnosom prema poslu i da će koristiti tehničke prednosti i na taj način doprineti jačanju infrastrukture u Srbiji", naveo je Sjan.

Sjan je podsetio da je ta kompanija 2019. uspešno završila deonicu Obrenovac-Ljg na auto-putu Miloš Veliki, a da su prošle godine počeli radovi na brzoj saobraćajnici Valjevo -Lajkovac, prenosi RTS.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo čestitala je na potpisivanju ugovora i istakla da je to novi važan rezulatat saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture.

Zahvalila je predsedniku Vučiću što, kako je rekla, pridaje veliku pažnju saradnji Kine i Srbije i dodala da se dve zemlje i u teškim uslovima pandemije kovida 19 zalažu za ekonomski razvojzemlje.

Ambasadorka je rekla da je sigurna da će kompanija "Šandong" ispuniti sve obeveze iz ugovora i uspešno završiti projekat.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...