Važna obilaznica oko Užica

BM

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra. (Užice, 30.06.2021 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u radnoj poseti Užicu i opštini Čajetina obišao aktuelne radove na rekonstrukciji puteva u tom kraju Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je obišao radove na rekonstrukciji puteva u Užicu i opštini Čajetina i ukazao na važnost izgradnje buduće obilaznice oko Užica, koja će značajno rasteretiti grad i celu Zapadnu Srbiju.

Momirović je posetio radove na rekonstrukciji lokalnog puta Krnda-Rosići dužine 7,6 kilometara, čija je ukupna investicija 139 miliona dinara, i apelovao na izvođače radova „Putevi AD Užice“ da maksimalno ubrzaju dinamiku radova koji su počeli 21. maja ove godine, prenosi Fonet.

Ministar je istakao da za realizaciju ovog projekta obilaznice oko Užica, kao i obilaznica oko Požege i Gornjeg Milanovca, resorno ministarstvo izdvojilo značajna sredstva i da će se izgradnjom obilaznice rešiti višegodišnji problem aerozagađenja u ovom gradu.

"Ja neću biti ministar koji će kao deo političkog sistema koji predvodi predsednik Republike Srbije izgraditi auto-puteve, a da se deca u Užicu guše i da pored njih svaki dan prolazi deset do petnaest hiljada kamiona, i to pored dve osnovne škole", rekao je Momirović, saopšteno je iz Ministarstva.

"Mi to nećemo tolerisati ni trpeti", dodao je Momirović.

Najavio je da u septembru kreću radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca i Užica, a oko Požege kreću u martu iduće godine.

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra.

Vrednost radova procenjuje se na oko 22 miliona evra. Očekivan završetak radova, kako je rekao Momirović, navodi je godinu i po do dve godine, od septembra kada se počne sa radovima.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...