Evropski savez za energetsku za tranziciju saobraćaja

BM

Inicijativa za razvoj infrastrukturu za vozila na gas u celoj EU, kako bi se podstakla uspešna energetska tranzicija saobraćaja prema ugljeničnoj neutralnosti.

Evropsko udruženje za biomasu (EBA), Udruženje za vozila na prirodni gas i biogas (NGVA) i Evropsko udruženje proizvođača automobila (EAMA) objavili su zajednički poziv za dalji razvoj infrastrukture za punjenje vozila na gas, kako bi podstakli uspešnu energetsku tranziciju saobraćaja prema ugljeničnoj neutralnosti.

Ova tri udruženja pozivaju Evropsku uniju na:

• širenje infrastrukture za prirodni gas na celo područje EU,

• podršku primeni sve više gasa iz obnovljivih izvora na tržištu,

• podršku razvoju i istraživanjima u sklopu evropskih shema financiranja.

“Gasna mobilnost doprinosi pristupačnim, zdravijim i čistijim alternativama u saobraćaju, što je, sve skupa, u skladu s Evropskim zelenim planom. Utečnjeni prirodni i ukapljeni biogas (bioCNG i bioLNG) imaju vrlo male emisije, promatrano od izvora do pogona ('well to wheel') i ostvaruju višekratne učinke na okoliš i europsko društvo," istakla je sekretar EBA-e Suzan Pfluger (Susanna Pflüger), izveštava EBA a prenosi Energetika-net.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...