Završen novi autoput Moskva – Petrograd kroz močvare i pustare

M.L.

To je alternativa dosadašnjem auto-putu koji je postao prepterećen i spor
(foto, novi autoput između dva najveća grada u Rusiji, dug 684 kilematra)

Ovih dana puštena je u saobraćaj poslednja, sedma deonica novog auto-puta M11 između dva najveća ruska grada, Moskve i Petrograda. To je, kako javlja AFP, alternativa prvobitnoj komunikaciji M10 koja je postala preopterećena i spora.

auto-putMoskvaPetrograd-s

Trasa novog autoputa, kroz močvare i nenaseljena područja

Novi autoput je dug 684 kilometara, sagrađen je na veoma teškom terenu, s mnoštvom močvara i nenaseljenih oblasti. M11, koji sa gledišta bezbednosti i kapaciteta spada u kategoriju A1,  na nekim delovima ima osam saobraćajnih traka

Samo na poslednjoj deonici, dugoj 103,4 kilometara, sagrađeno je 14 mostova, 25 nadvožnjaka i jedna velika raskrsnica. Privodi se kraju gradnja pumpi za gorivo, a na svakih 20 kilometara su odmorišta. Uz novu saobraćajnicu je postavljeno 66 novih hidro-botaničkih bašti i prelaza za životinje. Gradnju je usporovalo i obezbeđivanje novopronađenih uz put arheoloških nalazišta. 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...