NIS-ov Vozački izazov 7

NIS je tracicionalno, i ove godine organizovao takmičenje profesionalnih vozača - „Vozački izazov 7“ u kompanijskom kompleksu u Zrenjaninu.

NIS-ovi ambasadori na putevima širom Srbije i regiona pokazali su svoje umeće na poligonima koji su u skladu sa standardima Evropske Unije. Na ovaj način, kroz takmičenje, a ujedno i druženje i takmičarski duh, NIS je ukazao na vozače kao najbitnije subjekte bezbednosti u saobraćaju, kao i značaj povećanja saobraćajne kulture.

Na poligonima NIS-ovog Novog kompleksa u Zrenjaninu, u subotu, 6. oktobra, svoje vozačke veštine, na NIS-ovom profesionalnom takmičenju vozača – „Vozački izazov 7“ su se, pored  profesionalnih vozača putničkih i teretnih vozila NAFTAGAS-transport-a i zaposlenih u kompaniji, oprobali i predstavnici Vojske Srbije i podizvođači NAFTAGAS-transport-a. Testirano je i znanje učesnika iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa, a kao novina, uvedeno je takmičenje dispečera – organizatora transportnih usluga, koji su se nadmetali u veštini organizacije transportnog procesa. Pažnju svih učesnika izazvalo je i takmičenje u veštini pretovara proizvodnih cevi u naftnoj industriji, takozvanih „tubinga“, smotra vozila, kao i mogućnost isprobavanja trenažera i simulatora.  Ove godine, organizovano je i takmičenje žena vozača amatera u poligonskoj vožnji.

Događaju su, pored zaposlenih u NIS-u, NAFTAGAS-Transportu, prisustvovali i predstavnici  Vojske Srbije, MUP-a, predstavnici Saobraćajnog Fakulteta U Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada kao i podizvođača.

U kategoriji ekipnog takmičenja van Naftagas-Transporta, ekipa Vojske Srbije je osvojila prvo mesto.

Briga o bezbednosti saobraćaja predstavlja permanentnu aktivnost kompanije. NIS teži da postane lider u ovoj oblasti, što dokazuje edukacijom, proverom znanja profesionalnih vozača i korisnika službenih vozila, kontrolom i opremanjem transportnih sredstava, kao i kontinuiranom monitoringom vozila (IVMS – In vehicle monitoring system).

Rezultat dugoročne kompanijske posvećenosti bezbednosti u saobraćaju je unapređenje stila vožnje zaposlenih, konstantno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i evidentiranih prekršaja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...