Nedelja bezbednosti u saobraćaju

BM

NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja organizuju „Nedelju bezbednosti u saobraćaju“.

U cilju unapređenja saobraćajne kulture i prevencije nezgoda Naftna industrija Srbije i Agencija za bezbednost saobraćaja, drugu godinu zaredom, organizuju manifestaciju pod nazivom „Nedelja bezbednosti u saobraćaju“.

Manifestacija se održava u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu od 26. septembra do 1. oktobra. Na platou ispred NIS-ove zgrade postavljeni su trenažeri i simulatori, na kojima građani, koji učestvuju u akciji, mogu da provere svoje znanje iz oblasti bezbednosti saobraćaja i unaprede vozačke veštine.

Predavanja su posvećena opštim načelima bezbednosti u saobraćaju, posebnim kategorijama učesnika, kao što su deca, biciklisti i osobe sa posebnim potrebama. Biće održano i predavanje posvećeno pravilima u transportu tereta u naftnoj industriji.

Kao završna aktivnost „Nedelje bezbednosti u saobraćaju“, u subotu, 1. oktobra, na NIS-ovom poligonu u Zrenjaninu održava se tradicionalno takmičenje profesionalnih vozača NIS-a pod nazivom „Vozački izazov 5“.

Manifestacija u Novom Sadu realizuje se u godini koju je NIS proglasio Godinom HSE-a (Health, Security, Environment) u kompaniji što predstavlja još jednu potvrdu da su briga o zdravlju i bezbednosti među strateškim prioritetima NIS-a.

Pored „Nedelje bezbednosti u saobraćaju“, NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja ove godine na osnovu protokola o saradnji realizuju krovnu kampanju pod nazivom „Brinemo o vama“, usmerenu na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...