Za bezbednu vožnju vozi odmoran

BM

NIS-a i Agencija za bezbednost saobraćaja nastavljaju višegodišnju saradnju i kampanjom Vozi odmoran nastavljaju kampanju za bezbednu vožnju u letnjim uslovima realizuje se u okviru krovne kampanje NIS-a i Agencije za bezbednost saobraćaja pod nazivom Brinemo o vama.

Kampanji Vozi odmoran, čiji je cilj povećanje bezbednosti putnika koji u toku leta kroz Srbiju putuju motornim vozilima, Agenciji za bezbednost saobraćaja priključila se i Naftna industrija Srbije.

NIS je, inače, dugogodišnji partner Agencije za bezbednost saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja i NIS od 2012. godine zajednički organizuju brojne akcije, a saradnja je ozvaničena protekle godine potpisivanjem zvaničnog protokola.

Kampanja za bezbednu vožnju u letnjim uslovima realizuje se u okviru krovne kampanje NIS-a i Agencije za bezbednost saobraćaja pod nazivom Brinemo o vama, koja je usmerena na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Saradnja se realizuje na osnovu potpisanog protokola, zahvaljujući kojem je, između ostalog, protekle godine uspešno realizovana Nedelja bezbednosti u saobraćaju sa više od 800 učesnika.

Ovogodišnju akciju NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenuli su početkom maja, uoči poljoprivrednih radova specijalnu kampanju pod sloganom Brinemo o vama, koja je namenjena povećanju bezbednosti poljoprivrednika u saobraćaju.

U okviru ove kampanje, NIS obezbeđuje flajere i distribuciju istih na svojim benzinskim stanicama širom Srbije, u opštinama gde je po statističkim podacima kojima raspolaže Agencija za bezbednost saobraćaja, ugroženost te ciljne grupe najveća. Poljoprivrednici se kroz flajer besplatno upoznaju sa savetima o bezbednoj vožnji, saobraćajnim propisima i važnosti tehničke ispravnosti vozila.

Saradnju u zajedničkim akcijama za bezbednost svih učesnika u saobraćaju nastavljena je početkom jula, kada su NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenuli kampanju pod sloganom Bezbedan motociklista, koja je namenjena povećanju bezbednosti ove grupe učesnika u saobraćaju.

NIS je uz Agenciju za bezbednost saobraćaja u promotivno-preventivnoj kampanji Vozi odmoran, koja je posvećena smanjenju broja kao i posledica saobraćajnih nezgoda za vreme letnjih meseci, u periodu od 22. jula do 30. avgusta 2016. godine na svim tranzitnim pravcima kroz Republiku Srbiju. Kroz promotivne aktivnosti punu i aktivnu podršku kampanji ,Vozi odmoran pružaju i MUP i JP Putevi Srbije, kako bi promoteri na naplatnim stanicama Bubanj potok i Nais svim putnicima delili flajere sa porukama kampanje, koje su usmerene na dominantne rizike koje dovode do stradanja u saobraćajnim nezgodama.

Sa svoje strane NIS na više od 60 benzinskih stanica, koje se nalaze na tranzitnim pravcima, vozačima će u ovom periodu deliti lifleti iz kojih mogu da se upoznaju sa značajem bezbedne vožnje u letnjim uslovima, kada se zbog dugih relacija i umora najčešće dešavaju saobraćajne nezgode.

Lifleti sadrže praktična uputstva i pravila za bezbednu vožnju. U cilju sopstvene i bezbednosti saputnika, kao i svih ostalih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, prave pauzu na svaka dva sata i da izbegavaju vožnju u toku noći i najtoplijeg dela dana.

Imajući u vidu da je u toku leta povećan broj domaćih i inostranih putnika na našim putevima, liflet o bezbednosti u saobraćaju je urađen na četiri jezika – srpskom, engleskom, nemačkom i turskom.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...