Poruka vozačima: Vozi odmoran

J.P.

Agencija za bezebednost saobraćaja u saradnju sa kompanijom EKO Serbia danas i zvanično počinje letnja kampanju prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom Vozi odmoran.

Danas i zvanično počinje letnja kampanju prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom Vozi odmoran, najavili su predstavnici Agencije za bezebednost saobraćaja i kompanije EKO Serbia prilikom potpisivanja protokol o saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Start ove kampanje ciljano je predviđen u jeku turističke sezone, kada pored naših građana veliki broj ljudi putuje iz Zapadne Evrope na godišnje odmore drumovima Srbije.

“Statistika pokazuje da se u julu, avgustu i septembru desi najviše saobraćajnih nesreća, što se poklapa sa najvećim brojem putnika koji kroz Srbiju idu put Turske, Bugarske, Grčke i Makedonije”, rekla je Jasmina Milošević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, dodajući da su najkritičniji dani subota i nedelja.

Pozivajući vozače na bezbedno ponašanje, da prate saobraćajne propise i da se odmaraju “čim osete prve znake umora, jer time čuvaju svoje i tuđe živote” Jasmina Milošević je istakla značaj toga što se i kompanija EKO Serbia priključila Agenciji i MUP-u u ovoj kampanji.

Milošević je istakla da Agencije za bezebednost saobraćaja već ima uspešnu saradnju sa NIS-om u kampanjama za veću bezbednost motociklista i poljoprivrednika u saobraćaju.

Saveti za bezbedno putovanje u formi letka prevedeni na četiri jezika biće distribuirani vozačima na EKO pumpama širom Srbije. Akcija Vozi odmoran podrazumeva i bilborde duž puta i radio spotove na tri jezika.

Uz to, na EKO pumpama biće postavljene oaze za odmor, a u vreme najveće gužve deliće se besplatne flašice sa vodom na pumpama Sopot i Ćuprija 1, kako bi se putnici osvežili pre nastavka putovanja.

“Nekada nam se čini kad vozimo i osetimo umor da možemo još neki minut duže da izdržimo, ali tako samo povećavamo rizik da doživimo nesreću”, rakao je generalni direktot EKO Serbia Goran Dejanović.

Krajem letnje sezone, oaze za odmor biće postavljene na pumpama EKO Serbia u suprotnom smeru, EKO Ćuprija 2 i Vrčin, zbog povećanog broja putnika u tranzitu pri povratku sa odmora.

Kampanja će biti nastavljena i nakon leta kroz zajedničke aktivnosti kompanije EKO i Agencije za bezbednost saobraćaja, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za štampu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...