NIS pomaže promociju bezbednosti u saobraćaju

BM

„Nedelja bezbednosti u saobraćaju“ u organizaciji NIS-a i Agencije za bezbednost saobraćaja danas se završva tradicionalnim takmičenjem profesionalnih vozača NIS-a, „Vozački izazov 4“ na NIS-ovom poligonu u Zrenjaninu. (foto: Praktični deo obuke u okviru „Nedelje bezbednosti u saobraćaju“ na platou NIS-a)

U okviru „Nedelje bezbednosti u saobraćaju“, koju organizuju NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu juče je održan niz predavanja iz ove oblasti.

Predstavnici NIS-a, Agencije za bezbednost saobraćaja i Univerziteta u Novom Sadu prisutnima su govorili o značaju ove važne teme i preneli iskustva iz prakse.

Ulrih Pebal, direktor Funkcije za HSE NIS-a predstavio je pozitivnu praksu kompanije u poštovanju pravila iz domena bezbednosti u saobraćaju, dok je Milan Božović, vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, skrenuo pažnju na važnost saradnje Agencije sa privrednim subjektima.

NIS-bezbednost-saobracaj

„Nedelja bezbednosti u saobraćaju“ održava se u poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu od 14. do 18. septembra. Organizovana su tematska predavanja o bezbednosti u saobraćaju sa akcentom na decu, stare i osobe sa invaliditetom, kao i na značaj vezivanja sigurnosnih pojaseva u vozilima. U toku trajanja akcije, svim posetiocima su dostupni trenažeri za pokazne vežbe i simulatori postavljeni na platou Poslovnog centra NIS-a.

Finalni događaj će biti tradicionalno takmičenje profesionalnih vozača NIS-a, „Vozački izazov 4“ na NIS-ovom poligonu u Zrenjaninu koji se održava danas.

Cilj ove akcije je podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju kroz prevenciju, edukaciju i razvoj saobraćajne kulture.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...