SAD: ORUŽANI NAPAD NA PALESTINSKE STUDENTE

ML

Trojicu 20-godišnjih studenata, koji su razgovarali na arapskom jeziku u mestu Burlington, iznenada je napao nepoznati belac sa revolverom
(ilustracija, Trojica napadnutih studenata - Palestinaca)

Trojicu palestinskih studenata ranio je u prošli petak u američkoj državi Vermont nepoznati napadač. Počinilac je uhapšen juče. Kako javlja AP, pretpostavlja se da se radi o verskoj mržnji koja raste poslednjih dana otkad su izbili sukobi u Palestini između Muslimana i Jevreja.

Trojica 20-godišnjih studenata, od kojih dvojica imaju američko državljanstvo, a treći legalno boravi u SAD, imali su u subotu na sebi tradicionalnu palestinsku odeću i razgovarali su između sebe na arapskom u mestu Burlington, kada ih je iznenada napao nepoznati belac sa revolverom. Dvojica Palestinaca pogođeni su u torzo, a jedan u noge. Dvojica ranjenih su u stabilizovanom stanju, a treći je, kao je saopšteno, "teško ranjen".

napadacuhapsen-s

Uhapšeni napadač na palestinske studente

Juče je policija saopštila da je uhapšeni napadač, izvesni Džeson Iton (Jason Eaton), star 48 godina. Policija je ovim povodom saopštila da se "ne može izbeći sumnja da se radi o zločinu usled rasne mržnje".

Ovakvih incidenata je verovatno mnogo širom sveta, a biće ih još više ukoliko se ne smiri situacija u Palestini. Verovatno se incidenti često prikrivaju da se time ne bi pokrenuo lanac sukoba.  


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...