Najnovije vesti

NASTAVAK POVLAČENJA PRIZNANJA

BEOGRAD - Srbija će nastaviti aktivnosti na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, izjavio je danas novinarima ministar spoljnih poslova Srbije.

PSG TRAŽI VUČEVIĆEVU ODGOVORNOST

NOVI SAD - Pokret slobodnih građana (PSG) Novi Sad zatražio je danas od novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića da preuzme odgovornost za kompromitovanje osetljivih podataka Novosađana povodom najnovijih informacija u vezi hakerskih napada na kompjutere i servere javno-komunalnog preduzeća Informatika i gradske uprave i odbijanja da se plati otkup.

SRPSKA KUĆA BEZ STRUJE ZBOG DUGA

PODGORICA - Srpski nacionalni savet iz Podgorice saopštio je danas da je Elektroprivreda Crne Gore jutros oko 10 sati zbog duga za utrošenju energiju, isključila struju Srpskoj kući, a time i Srpskoj televiziji i Srpskom radiju, koji emituju celodnevni program.

MONARHISTI I BUNJEVCI ZAJEDNO

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) potpisao je danas sa Monarhističkim frontom i Savezom bačkih Bunjevaca sporazum o zajedničkom nastupu na izborima u okviru Koalicije "Za kraljevinu Srbiju", saopšteno je iz te partije.

LDP IDE NA IZBORE

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović saopštio je danas da ta stranka izlazi na izbore i pozvao građane da "počnu da razgovaraju".

SZS RASPISAO BOJKOT

BEOGRAD - Kao odgovor na raspisane izbore Savez za Srbiju (SZS) saopštio je danas da je "raspisao bojkot izbora", što predstavlja "jedno veliko 'ne' autokratiji Aleksandra Vučića, i korupciji, kriminalu, lažima i prevarama njegovog režima".

OSMANI ODBILA TAČIJEV ZAHTEV

PRIŠTINA - Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani odbila je danas zahtev predsednika Kosova Hašima Tačija da se sutra u 16 sati obrati poslanicima Skupštine Kosova, u vezi sa njegovom posetom Sjedinjenim Državama, navodeći da takav zahtev treba da bude upućen nekoliko danada unapred.

KOALICIONI SPORAZUM SPS I JS

BEOGRAD - Lideri Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić i Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

SDT:IZVIĐAJ PROTIV PRIPADNIKA BIA

PODGORICA - Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je izviđaj protiv određenih pripadnika srpske Bezbednosno-informativne agencije, zbog sumnje da su izvršili krivična dela protiv državnih organa Crne Gore, prenela je Antena M.

SZS RASPISAO BOJKOT

BEOGRAD - Kao odgovor na raspisane izbore Savez za Srbiju saopštio je danas da je "raspisao bojkot izbora".