Najnovije vesti

KON:IZVESNA ZABRANA RADA ŠKOLA

BEOGRAD - Sasvim je izvesno moguće uvođenje zabrane rada škola i obrazovnih ustanova u Srbiji, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon iz Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja Beograd.

PREMINUO SLOBODAN RADUN

BEOGRAD - Kompanija Nectar je sa velikim i dubokim žaljenjem obavestila javnost da je, posle duge bolesti, u 75. godini, preminuo vlasnik i osnivač Nectar grupe Slobodan Radun.

BOGATA ONLAJN PONUDA

BEOGRAD - Kompanija Mozzart danas se u saopštenju pridružuje apelima na građane da u situaciji širenja virusa korona budu odgovorni i "da svi zajedno učinimo da opasnost od pandemije prođe što pre".

POTROŠAČI U SRBIJI U LOŠIJEM POLOŽAJU

BEOGRAD - Nevladina organizacija Centar za evropske politike (CEP) danas je, povodom 15. marta - Svetskog dana prava potrošača, upozorila da je stanje zaštite potrošača u Srbiji nezadovoljavajuće i da su oni u Srbiji u lošijem položaju u poređenju sa potrošačima u Evropskoj uniji.

VUČIĆ DA POZOVE I LIDERE SVIH STRANAKA

BEOGRAD - Istraživač u Instintutu za fiziku u Beogradu, Slobodan Prvanović poručio je u otvorenom pismu Aleksandru Vučiću i predsednicima svih političkih stranaka da je "u trenucima velike opasnosti po život i zdravlje građana, neophodno ostaviti sve političke razmirice kako bi se, zajedničkim snagama, uspešnije suprotstavljali opštoj pretnji". predsednicima svih političkih stranaka navodi da je "u trenucima velike opasnosti po život i zdravlje građana Srbije,neophodno ostaviti političke razmirice kako bi se, zajedničkim snagama, uspešnije suprotstavljali opštoj pretnji".

NAMA CURI VREME

BEOGRAD - Svaka pandemija je istovremeno zdravstveni, ekonomski i politički problem, izjavio je u intervjuu FoNetu profesor Medicinskog fakulteta dr Goran Belojević, koji se zalaže za "uvođenje vanrednog stanja i zatvaranje zemlje".

PRAVO GRAĐANA DA ZNAJU

BEOGRAD - Epidemiološka služba u organizacionom smislu nije spremno dočekala koronu, tvrdi epidemiolog dr Zoran Radovanović, dok je advokatica Marina Mijatović, ekspertkinja za medicinsko pravo, uverena da građani od zdravstvenog sektora nisu dobijali pouzdane informacije.

JOŠ NEMA UKIDANJA TAKSI

PRIŠTINA - Taksa od sto odsto na uvoz sirovina iz Srbije trebalo je danas bude ukinuta, ali se to neće dogoditi, poručio je Kurti jutros na svom Fejsbuk profilu uz izvinjenje građanima, preneo je portal Kossev.

ZAJEDNIČKI SASTANAK KRIZNIH ŠTABOVA

BEOGRAD - Služba za sadanju sa medijima predsednika Republike, saopštila je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavati večeras u Palati Srbija u 19 sati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.

VANREDNO STANJE NIJE NEOPHODNO

ZRENJANIN - Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) pozvao je danas Vladu da proglasi vanrednu situaciju i preduzme mere primerene opasnostima od pandemije zarazne bolesti, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne zloupotrebljava zdravstvenu krizu za uvođenje vanrednog stanja.